gastroskopija

Podforum za sva pitanja vezana za dijagnostičke procedure, skener, rendgenski snimci, magnetna rezonanca, scintigrafija, gastroskopija, kolonoskopija, kolposkopija. Tumačenja, saveti, edukacija.

Moderator: moderato

Odgovori
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

gastroskopija

Post od pravedna »

Molila bih nekoga ko ima iskustvo sa ovim pregledom da pomogne. Problem je sledeci: GERB i hronicni erozivni gastritis. Sve znam sta je i kako se leci , imam super lekara koji sada zeli da uradi gastroskopiju jer ne reagujem na lekove vec 6 meseci. Radila sam je prvi put sa 15god. bez problema, drugi put sa 21god. sa poteskocom gutanja sonde i treci put sa 25 god. kada su mi tri puta ubacili u dusnik jer nisam uspela da uradim akt gutanja kada su rekli da treba i ostadoh bez pregleda :( . Sada dr. kaze da je neophodno da se uradi i da cu ja to izdrzati , ali ja znam da psihicki nema sanse. Popila sam lek za smirenje prosli put i nije uspelo. Uvek saradjujem i uradila sam dosta pregleda, ali pri samoj pomisli na gastroskopiju, meni lupa srce i tresem se, cak je nocu sanjam :o . Interesuje me kada se radi u opstoj anesteziji, kako onda ubace u jednjak kada nemaju akt gutanja i koliko je opasan ovaj pregled u opstoj anesteziji.
Hvala svima u napred.
Pozdrav
Odgovori