MOŽE LI MI NEKO REĆI DA LI JE UZIMAO LIJEK NONI ZA CRON I KAKO DJELUJE.
A AKO IMA I NEKI DRUGI LIJEK DA MI PREPORUĆI.JA UZIMAM SALOFALK.A I ZANIMA ME ISHRANA NAPR. SIROVO VOĆE I KOJE SALATE I POVRĆE?
hvala.[/b]
LIJEKOVI ZA CRONOVU BOLEST
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 3:36 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Znam da je alternativa sok NONI ali me interesuje ima li svrhe kupiti ga jer je skup a ako je neko koristio za crona i ako je imalo bolje od tog soka i ja bi kupila da koristim.
A sto se hrane tiće nekad mi jedna hrana prija a nekad ta ista hrana me namući pa nisam više sigurna šta da jedem. Mislila sam da neko ima slićno iskustvo pa da malo porazgovaramo o tome.
Primera radi eto nekad kad uzmem jogurt dobro mi dođe a nekad odmah poslije imam probleme sa stolicom.
POZDRAV SVIM ČLANOVIMA U FORUMU.
A sto se hrane tiće nekad mi jedna hrana prija a nekad ta ista hrana me namući pa nisam više sigurna šta da jedem. Mislila sam da neko ima slićno iskustvo pa da malo porazgovaramo o tome.
Primera radi eto nekad kad uzmem jogurt dobro mi dođe a nekad odmah poslije imam probleme sa stolicom.
POZDRAV SVIM ČLANOVIMA U FORUMU.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
U mirnim fazama pijem 5-asu. Kad nastane panika Cortizon. Najboljim mi se pokazao Budenofalk.
sto se tice nonija: Pila sam oko 4 meseca noni sok. Pomogao mi je za to vreme da mi se Kronova bolest smiri. Ali posle ovog vremena su se simptomi vratili, pa nisam sigurna da li je poboljsanje bilo od soka ili od mog verovanja da ce mi od njega biti bolje. U svakom slucaju mom dragom je pomogao da celu tu zimu ne dobije grip. Tako da ne znam sta da vam kazem.
Pijem i kombuhu, ali ne pravu domacu nego kupujem u prodavnici gotovu. Odlicnog je ukusa, pa je u principu zato i kupujem - kao sok. Ali neki put zna malo da mi iziritira stomak
sto se tice nonija: Pila sam oko 4 meseca noni sok. Pomogao mi je za to vreme da mi se Kronova bolest smiri. Ali posle ovog vremena su se simptomi vratili, pa nisam sigurna da li je poboljsanje bilo od soka ili od mog verovanja da ce mi od njega biti bolje. U svakom slucaju mom dragom je pomogao da celu tu zimu ne dobije grip. Tako da ne znam sta da vam kazem.
Pijem i kombuhu, ali ne pravu domacu nego kupujem u prodavnici gotovu. Odlicnog je ukusa, pa je u principu zato i kupujem - kao sok. Ali neki put zna malo da mi iziritira stomak
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 3:36 pm
- Kontakt:
lijekovi za cronovu bolest
Ja pijem Salofalk 2x2 i Folacin ali opet imam dosta stolica dnevno oko5-6 pa neznam više da li je to od ishrane ili to tako mora biti.Mada sam stalno gladna pazim na ishranu ne jedem prženo masno, slatko mlijeko samo pijem jogurt i to LG.Jedem mladi sir poširano jaje rižu kuhani krompir meso malo dinstano sa vodom voće svježe ne jedem a ni povrće.Sad mi nije ni krv dobro pa moram piti Ferum .I na krstačnom dijelu kićme mi izbaci na koži neki plikovi koji svrbe pa to traje 2 sedmice dok se ne sasuši .Imunitet jako slab pa sam uzimala matićnu mliječ.
Krstačni dio kičme mi je bolestan tako da me ukoći pa sam nepokretna pa opet lijekovi i za to.
Ma više jedem lijekove nego hranu.

Krstačni dio kičme mi je bolestan tako da me ukoći pa sam nepokretna pa opet lijekovi i za to.
Ma više jedem lijekove nego hranu.

Majdam ti plihici koji izlaze na krstacnom delu ti je herpes.
Znam jer sam ga i ja imala u tom delu.
Svrbi prvo ja sam mislila da je alergija,a onda se pojave plihcici.
Po savetu lekara,inace nisam ni ja znala da je to herpes,receno mi je da kad se to pojavi natopim vatu alkoholom i predjem preko toga,kruzim vatom po tome,pa bacim,pa novu vatu i prebrises jedno 2,3 puta.
Takodje su mi rekli da koristim talk sa dodatkom cinka,pa sam kad ocistim alkoholom i osusi se stavljala Nivein talk za bebe on ima cinka u sebi,pise na bocici.A rekli su mi da je to sve zbog pada imuniteta.I kao terapiju sam pila 3X1 tabletu Bevipleha.
Sad je situacija mnogo bolja vec 3,4 meseca mi se nije pojavilo od kako sam to radila.
Znam jer sam ga i ja imala u tom delu.
Svrbi prvo ja sam mislila da je alergija,a onda se pojave plihcici.
Po savetu lekara,inace nisam ni ja znala da je to herpes,receno mi je da kad se to pojavi natopim vatu alkoholom i predjem preko toga,kruzim vatom po tome,pa bacim,pa novu vatu i prebrises jedno 2,3 puta.
Takodje su mi rekli da koristim talk sa dodatkom cinka,pa sam kad ocistim alkoholom i osusi se stavljala Nivein talk za bebe on ima cinka u sebi,pise na bocici.A rekli su mi da je to sve zbog pada imuniteta.I kao terapiju sam pila 3X1 tabletu Bevipleha.
Sad je situacija mnogo bolja vec 3,4 meseca mi se nije pojavilo od kako sam to radila.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Herpes simpleks imam i ja od rodjenja. Na istom mi se mestu pojavljuje. U principu on signalizuje da postoji neko zariste u organizmu. Koristim za njega samo Aciklovir mast, mada se ona koristi u principu pre nego sto izadje (dok mesto samo svrbi) i samo par dana po izlasku herpesa. U trudnoci nisam nista mazala na njega (a izlazio je kao lud) i rezultat je bio isti. U principu svrbi i neprijatno je, ali ne mozes nista protiv toga.