moja stitna zljezda!

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

moja stitna zljezda!

Post od Milka R »

Pre dva dana san otkrila analizom krvi da imam povecane vrednosti T3 i T4.T3 je 2,7(0.5 do 1.6) a T4 je 165.1(40 do 130).TSH je u normalnim vrednostima kao i TgAt.Moje pitanje je da li su to strasni nalazi i kako je moguce da imam hipertireo. a imam jedno 10 kg viska koje nikako ne mogu da skinem?Sledece nedelje dolazim u BG na pregled .Hvala Vam unapred!
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Generlno, kada imate TSH koji je normalan, a T3 i T4 koji odsutpaju od fizioloskih vrednosti, potrebno je uraditi fT3 i fT4. Ali, obzirom da dobijate u kilazi, i jos ako nemate stalnu tahikardiju (ubrzan rad srca), moze se reci da nemate hipertireozu. Prema starom klinickom pravilu, nema hipertireoze bez tahkardije.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Postovani dr Ivice,tahikardiju imam samo ponekada dva dana ili jedan pred menzis.Uradicu i te nalaze koje ste mi preporucili.Mnogo hvala!
filipbl@adsl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 8:35 pm

Re: moja stitna zljezda!

Post od filipbl@adsl »

Molim vas pomozite mi. Nova sam na forumu. Nadam se da će ovo stići tj. prvi put pišem na forumu. Dajte mi malo upustva i podrške za ovo. Već četiri god. pratim rad štitne žlezde radi evidentne strume desnog nodusa. Sada više ništa mi nije jasno. Nalazi sa VMA, od pre mesec dana,
pokazivali su sasvim drugačije od nalaza koje utvrdih juče na Zlatiboru. Ovo je nevjerovatno koja razlika u očitavanju dimenzija čvora sa ultra zvuka. Da nedužim, dijagnoza mi je - struma nodosa toxica-,22x45mm.hipertireoza.Slob.(FT4) 11 pmol/l, TSH- ultra-0.04 mJ/l.Predloženo lječenje TH dozom radioakzivnim jodom. Ima li neko iskustva sa ovim molim recite mi šta to znači i ima li nade da se ovim čvor uništi. Hvala svima unapred !
Milka R
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milka R »

Evo,taman sam se ponadala da je samo od stresa,kad ono zadnjih par dana imam stalnu tahikardiju preko 100 i mnogo se znojim.Redovno sam na lekovima za snizavanje tahikardije.Uh,ko ce cekati jos 7,8 dana da krenem za BG. :roll: Dr Ivice,ipak Vas mnogo hvala,bili ste me utesili.
Odgovori