moja stitna zljezda!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
moja stitna zljezda!
Pre dva dana san otkrila analizom krvi da imam povecane vrednosti T3 i T4.T3 je 2,7(0.5 do 1.6) a T4 je 165.1(40 do 130).TSH je u normalnim vrednostima kao i TgAt.Moje pitanje je da li su to strasni nalazi i kako je moguce da imam hipertireo. a imam jedno 10 kg viska koje nikako ne mogu da skinem?Sledece nedelje dolazim u BG na pregled .Hvala Vam unapred!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Generlno, kada imate TSH koji je normalan, a T3 i T4 koji odsutpaju od fizioloskih vrednosti, potrebno je uraditi fT3 i fT4. Ali, obzirom da dobijate u kilazi, i jos ako nemate stalnu tahikardiju (ubrzan rad srca), moze se reci da nemate hipertireozu. Prema starom klinickom pravilu, nema hipertireoze bez tahkardije.
Pozdrav!
Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 29, 2007 8:35 pm
Re: moja stitna zljezda!
Molim vas pomozite mi. Nova sam na forumu. Nadam se da će ovo stići tj. prvi put pišem na forumu. Dajte mi malo upustva i podrške za ovo. Već četiri god. pratim rad štitne žlezde radi evidentne strume desnog nodusa. Sada više ništa mi nije jasno. Nalazi sa VMA, od pre mesec dana,
pokazivali su sasvim drugačije od nalaza koje utvrdih juče na Zlatiboru. Ovo je nevjerovatno koja razlika u očitavanju dimenzija čvora sa ultra zvuka. Da nedužim, dijagnoza mi je - struma nodosa toxica-,22x45mm.hipertireoza.Slob.(FT4) 11 pmol/l, TSH- ultra-0.04 mJ/l.Predloženo lječenje TH dozom radioakzivnim jodom. Ima li neko iskustva sa ovim molim recite mi šta to znači i ima li nade da se ovim čvor uništi. Hvala svima unapred !
pokazivali su sasvim drugačije od nalaza koje utvrdih juče na Zlatiboru. Ovo je nevjerovatno koja razlika u očitavanju dimenzija čvora sa ultra zvuka. Da nedužim, dijagnoza mi je - struma nodosa toxica-,22x45mm.hipertireoza.Slob.(FT4) 11 pmol/l, TSH- ultra-0.04 mJ/l.Predloženo lječenje TH dozom radioakzivnim jodom. Ima li neko iskustva sa ovim molim recite mi šta to znači i ima li nade da se ovim čvor uništi. Hvala svima unapred !