cudne senzacije i promena mosta

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

cudne senzacije i promena mosta

Post od devojkasasela »

Prvo,veliki pozdrav svima i poruka da je forum odlican!
E,sad problem....Naime,imam mostic,metalo-keramicki,8 clanova,gornja vilica,trojke i cetvorke "nose" jedinice i dvojke koje nemam.3 i 4 su izbrusene zdrave(i levo,i desno,isto)netretirane.Nikad problem,brzo se navikla,nije cementirano na sveze rane od 1 i 2,nosila sam oko godinu dana parcijalnu protezicu.Sve u najboljem redu s obzirom da je mi je mostic uradjen pre 18. rodjendana(sad imam 31.).Ne znam da li je vazno,ali napomenucu-pusac sam,vrlo stresan posao,nemam nikakvo sistematsko oboljenje i nikad nisam imala udarac u predelu vilice.Higijena mi je ok,senzodin pasta,oral b cetkice i konac i troprocentni hidrogen.Problem se javlja prosle god. u oktobru-cudne neke senzacije iznad nosaca(leva strana) 3 i 4,i 5 i 6 (moji,zdravi,netretirani zubi).Nije klasican zubni bol,nije osetljivost na dodir,zagriz,toplo,hladno.Nesto stvarno cudno,najblize osecaju kad raste umnjak(sto je iskljuceno).Moja zub.tj.ona koja je radila most,mi,na nevidjeno,prepisuje antibiotike+himoral forte na cega promena ne reaguje,kao ni na orvagil d.Ah da,zaboravih,iznad krunice 3 mi se spontano pojavljuje kao jedva primetno zadebljanje desni(nije bolno,nije meko,samo blago crveno),a iznad krunice 4 kao uvalica one,karakteristicne za fiksne protetske radove,ljubicaste boje.Nista od tih promena nije osetljivo na dodir.A ovaj osecaj,ne znam kako da objasnim,kao zarenje neko na desnima,kao predbol(ako takav termin uopste postoji),nije toliko izrazeno da ne mogu da spavam ili jedem recimo,ali mi smeta svakako.Kao da sad "osecam" most u ustima,a bila sam se toliko navikla da nisam imala osecaj da nisu moji zubi ni kad ih perem.Nekad se desi da mi to "zarenje" traje danima,nekad dan,dva pa normalno stanje nedelju dana.Uradila sam otp,i ciljni snimak,vidi se da je korenje zdravo,bez procesa.Uradila sam test na kandidu,negativan je.Konsultovala sam paradentologa,nisu u pitanju dzepovi.Da li neko ima ideju sta to moze biti?Samo se bojim da skinem ovaj most,uradim novi,pa da opet imam iste probleme. :cry:
I,jos nesto samo.Ako neko od vas zna,ili ima dobra iskustva sa nekom ordinacijom u Novom Sadu,ili blizoj okolini,molim da mi ostavi broj ili ime zubara(ako ne moze ovako,na mail) jer ozbiljno razmisljam o promeni mosta,a nemam bas 500-600e za bacanje(nemam ih nikako,kredit ce me sa'raniti :-? )Znam da ime ne mora da znaci i kvalitet,pa ako je neko radio mostic ili nesto slicno u nekoj "obicnoj" ordinaciji,i zadovoljan je,molim da mi preporuci.Hvala svima unapred i oprostite na duuugaackom postu :roll:
devojkasasela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 2:58 am

Post od devojkasasela »

Opet ja.Sredila sam sve sto se moglo srediti u ustima (donje sestice-menjala plombe,gornja leva 6 uradjena,skinut kamenac) i zamislite,senzacije su nestale !!! Ali,avaj!Nestale na 2 meseca!I evo opet isto!Kao da sam zvakala koprivu,takav mi je osecaj u ustima,a najizazenije u istom predelu!POLUDECU!
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

Da li opisane senzacije imaju veze sa menstrulanim cilusom? Nekada se tako nesto moze javiti u sklopu PMS. U tom slucaju, problem nije stomatoloski, vec treba potraziti savet ginekologa. Moguce je da nisam u pravu, ali, eto, rekoh, da probam da pomognem sa nekom idejom... :)
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Odgovori