Zastane mi srce pred spavanje...nekoliko dana nespavam.....

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
racunar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 9:55 pm

Zastane mi srce pred spavanje...nekoliko dana nespavam.....

Post od racunar »

Ima li neko ideju i savet:
Zadnjih nekoliko dana imam ucestale probleme prilikom odlaska u postelju na spavanje! Srce mi ponekad kao "zastane"....preskoci...pa nastavi....Posle toga se osecam malaksalo i uplaseno....Pokusavam sebe da nateram da spavam...ne ide...ostajem budan do jutra.....jutro i dan donose olaksanje....ali sam umoran i non stop neispavan! ....Tera me da povracam i kasljem.....povracanje donosi trenutno olaksanje a posle naprezanja prilikom kasljanja osecam "trnce" u predelu grudnog kosa i bude mi trenutno bolje...Ponekad nemam simptome i po 2-3 dana pa onda krene ponovo! Posle seksualnog odnosa (ne u toku vec u periodu kad treba da se smirim i zaspim)uvek mi se stanje pogorsa i sve se vraca .....srce mi se razlupa....Nemam bolove u grudima
Od ranije me muce ledja ......dosta radim uz racunar....cesto se probudim sa obe utrnule sake.....promenim polozaj i legnem na ledja i krv se odmah vrati u te delove tela..mada na vrhovima prstiju leve ruke uvek osecam lagano trnjenje.....od pre neki dan mi se "oljustile shake" jednostavno se pokozica skida a ispod se pojavljuje mlada koza koja ima "nezdravu" ruzicastu boju sa nekim belim flekama (neznam da li je povezano)
Kupio sam aparat za merenje pritiska i aparat za merenje secera....
pritisak je u toku dana 122 do 140 sa 72 do 92,,,kako kad..secer je od uobicajnih 6.6 do 7.5 kako kad..... Imam 39 godina...predebeo sam celog svog zivota....jako sam bio aktivan sportski (futbal kosarka) do pretposle godine kada sam slomio tri kosti u stopalu na fudbalu! Od tada sam smanjio fizicku aktivnost na minimalu! Tenutno sam van zemlje!
Prosle godine sam u augustu imao "raspad sistema" ....pritisak ...secer 11.4.....posle dijete od mesec dana bez lekova (pio sam samo u prvoj nedelji ....posle ih ostavio) vratio se na normalu (6.6) i sada je u navedenim granicama...Posao mi je stresan a i zaglavio sam sa gradnjom kuce .....psihicki sam pod velikim pritiskom......
Video sam sajt pa ko velim da se izjadam ....vec mi je bolje dok kucam mada je 4.22 ujutro i nesmem da zaspim.....Ima li neko slicnu pricu i kako da realno resim problem!

Hvala na strpljenju ako si procitao traktat :)

Pozdrav iz Kine!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Trebalo bi da zbog tog trnjenja posetite neurologa, da uradi snimak kicmenog stuba (nativnu grafiju, CT ili NMR) da bi se uocile eventualne nepravilnosti (sto vuce sa sobom i smetnje na nervima i krvnim sudovima). Moguce je da imate vratnu spondilozu pa otud trnjenje ruke.
Onda i kod kardiologa zbob opisanih tegoba.
A ono sto sami treba da uradite je da promenite zivotne navike- obavezno smanjite kilazu i pocnete da se bavite nekom fizickom akt. makar setnjom (uz to i tehnike opustanja).

A da bi malo bolje spavali, uzmite bromazepam od 1,5 mg, opustice Vas, jer su te nocne smetnje verujem pihicke prirode.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Nemojte uzeti nikakav lek dok ne uraditi sve pretrage...........
Kardiologu obavezno i po mogucnosti holter koji ce sve zabiljeziti......
Pozdrav
dr B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 9:40 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr B »

Svakako se slazem da prvo treba da odete na pregled kod kardiologa. Osim toga potrebno je uraditi UZ srca i 24 h holter monitoring EKG-a. Uraditi i prosirene lab analize. na osnovu ovoga kardiolog ce biti u stanju da proceni treba li sta dalje raditi od dodatne dijagnostike. Nakon toga zbog trnjenja otici na pregled kod fizijatra koji ce reci koja dodatna snimanja kicme treba da uradite. Ako fizijatar iskljuci bolest kostano misicnog sistema onda ici kod neurologa.
pozdrav
Odgovori