neredovan ciklus i hormonska terapija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
april
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:20 pm

neredovan ciklus i hormonska terapija

Post od april »

imam 29 god. Ciklus mi je skroz poremecen, 15-25 dana mi je ranije bio, neki prosek 23 dan. U zadnjih 3 meseca mi je jedan mesec preskocio, pa sam posle te menstruacije dobila na 15 dana. ne pijem nista. D li je neko koristio DABROSTONOM?
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

hm

Post od Silvie »

Da li je DABROSTONOM preporuka ginekologa- sta on/a kaze?
Mislim da bi bolje da probas sa cajem macina trava- on pomaze regulisanju ciklusa a pri tom je prirodan.
Ja sam imala zakocenje ciklusa dosta dugo i davali su mi Lutestrol i cikloproginovu za izazivanje ali to nije regulisalo stvari na duze staze a onda mi je poznanica/ nutriciolog predlozila da probam sa macinom travom i za nepunih mesec ipo sam dobila, pila sam ga i sledeci mesec i od tad dobijam na 28/30 dana. Ima ga u bio radnjama.
april
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2007 9:20 pm

Re: hm

Post od april »

Silvie napisao:Da li je DABROSTONOM preporuka ginekologa- sta on/a kaze?
Mislim da bi bolje da probas sa cajem macina trava- on pomaze regulisanju ciklusa a pri tom je prirodan.
Ja sam imala zakocenje ciklusa dosta dugo i davali su mi Lutestrol i cikloproginovu za izazivanje ali to nije regulisalo stvari na duze staze a onda mi je poznanica/ nutriciolog predlozila da probam sa macinom travom i za nepunih mesec ipo sam dobila, pila sam ga i sledeci mesec i od tad dobijam na 28/30 dana. Ima ga u bio radnjama.
Hvala puno. Preporuka ginekologa je, al' ga nisam jos pila, nesto i ne bih. Mozda je i bolje da probam sa cajem.
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Ja sam uzasno oticala i od jednog i od drugog, imala sam uzasne promene raspolozenja i uzasan PMS (ili je mozda samo bio uzasan zato sto ga ranije nisam imala). Sa cajem nisam imala te nus pojave. Probaj, da skodi sigurno nece.
Odgovori