vadjenje zuba u ranoj trudnoci i anestezija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

vadjenje zuba u ranoj trudnoci i anestezija

Post od chokoladica »

Nigde nisam nasla ovakvu temu. Zanima me koliko stetno utice na plod anestezija, koja se prima prilikom vadjenja zuba, u prvim danima trudnoce, mozda neka 3-4 nedelja.

pozdrav :D
dragana21
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 29, 2007 10:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ovako,

Post od dragana21 »

ja nisam nikakav strucnjak sto se tice toga, ali prenecu ti moje iskustvo.
Naime razgovarala sam sa mojim ginekologom, koji mi je rekao da u prvom tromesecju trudnoce treba da se izvrsi detaljan stomatoloski pregled, i da se tad izvrse sve popravke jer mogu naneti najmanje stete.
Negde oko 6 meseca meni su desni pocele krvariti i pojavio se karijes na kutnjaku, bila sam kod mog zubara ociscen mi je kamenac a zub popravljen, sa lokalnom anestezijom,neki blazi oblik nego sto se inace daje,(inace zivim u Austriji) i hvala bogu nisam imala nikakvih problema.
Ipak ,najbolje je da se posavetujes sa svojim stomatologom.
Pozdrav i sretno!
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

Ja sam vec prosle nedelje izvadila jedan zub, trebala bi sada jos jedan.
U prvoj trudnoci u 8. mesecu sam popravljala dva zuba i sve je bilo ok, ali nisam primila anesteziju.

Nisam sigurna jos da sam trudna, samo me bole grudi.Nikakvih vise simptoma nema. :-? Nisam planirala drugu trudnocu, ali boze moj, ako bude.Samo me plasi ta vec primljena anestezija.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

no frks Chokoladice,
mozes slobodno kod cika-Zube i u trudnoci

pogledaj ovaj topik: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=7595 i videces da su odgovori doktora afirmativni

Slika, jane_doe
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

Hvala jane_doe, izvadila sam juce i drugi zub. :D

kasnije sam bila kod drugarice na kafici i ona mi kaze da je primila cak tri injekcije da izvadi zub, a nije znala da je trudna, sada ima malu cerkicu od 7 meseci :D :wink:
Odgovori