Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Nigde nisam nasla ovakvu temu. Zanima me koliko stetno utice na plod anestezija, koja se prima prilikom vadjenja zuba, u prvim danima trudnoce, mozda neka 3-4 nedelja.
ja nisam nikakav strucnjak sto se tice toga, ali prenecu ti moje iskustvo.
Naime razgovarala sam sa mojim ginekologom, koji mi je rekao da u prvom tromesecju trudnoce treba da se izvrsi detaljan stomatoloski pregled, i da se tad izvrse sve popravke jer mogu naneti najmanje stete.
Negde oko 6 meseca meni su desni pocele krvariti i pojavio se karijes na kutnjaku, bila sam kod mog zubara ociscen mi je kamenac a zub popravljen, sa lokalnom anestezijom,neki blazi oblik nego sto se inace daje,(inace zivim u Austriji) i hvala bogu nisam imala nikakvih problema.
Ipak ,najbolje je da se posavetujes sa svojim stomatologom.
Pozdrav i sretno!
Ja sam vec prosle nedelje izvadila jedan zub, trebala bi sada jos jedan.
U prvoj trudnoci u 8. mesecu sam popravljala dva zuba i sve je bilo ok, ali nisam primila anesteziju.
Nisam sigurna jos da sam trudna, samo me bole grudi.Nikakvih vise simptoma nema. Nisam planirala drugu trudnocu, ali boze moj, ako bude.Samo me plasi ta vec primljena anestezija.
kasnije sam bila kod drugarice na kafici i ona mi kaze da je primila cak tri injekcije da izvadi zub, a nije znala da je trudna, sada ima malu cerkicu od 7 meseci