Pitanje za tartufu, ili nekoga drugog strucnog ko moze da mi odgovori -
Koliko je pozeljno da prodje vremena od zavrsetka zracenja (pluca i preventivno CNS/a) do radjenja sledeceg, kontrolnog CT-a toraksa? Mesec ili mesec i po dana ili vise? Moja majka je zracena na VMA, a primala je prethodno hemoterapiju na Bezanijskoj kosi. Sada, pre narednog konzilijuma i odluke lekara treba, kao i ranije, da obavi CT toraksa, ultrazvuk abdomena i uradni krvne analize.
Pozdrav,
Ana
radioterapija i novi ultrazvuk
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Ana,
nema "poželjnog" vremena između dva snimka komjuterizovanom tomografijom, naročito ako je u pitanju procena terapijskog efekta dosadašnjeg lečenja sprovedenog kod Vaše majke a sve u cilju donešenja odluke o daljem lečenju. Dakle, standardna procedura podrazumeva ponovne lab.analize(uključujući i elektrolite), KKS, ultrazvuk gornjeg abdomena i CT gr.koša , najčešće mesec dana nakon završetka jednog terapijskog modaliteta. Na osnovu ovih rezultata, Konzilijum procenjuje kakav je odgovor na primenjenu terapiju i donosi odluku o daljem lečenju. Pozz
nema "poželjnog" vremena između dva snimka komjuterizovanom tomografijom, naročito ako je u pitanju procena terapijskog efekta dosadašnjeg lečenja sprovedenog kod Vaše majke a sve u cilju donešenja odluke o daljem lečenju. Dakle, standardna procedura podrazumeva ponovne lab.analize(uključujući i elektrolite), KKS, ultrazvuk gornjeg abdomena i CT gr.koša , najčešće mesec dana nakon završetka jednog terapijskog modaliteta. Na osnovu ovih rezultata, Konzilijum procenjuje kakav je odgovor na primenjenu terapiju i donosi odluku o daljem lečenju. Pozz
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Imam jedno offtopic pitanje za Vas.Ne znam da li ste radiolog ili ne ali u svakom slucaju nece skoditi da pitam:
Doktor sam i trenutno sam volonter u jednoj bolnici.Inace sam dijabeticar.
Postoji li mogucnost da radim u zoni zracenja ili je to kontraindikovano za mene.Zdrava logika mi kaze da ne bi trebalo da bude kontraindikovano ali na prethodnom pregledu su me odbili ali nisu se jasno izjasnili.Dakle nisu rekli da nisam sposoban za rad u zoni zracenja vec su rekli da sam sposoban za rad van zone zracenja i na mestu gde nema stresa!!!
Kaze doticna prof, za vas je rad na nekom mestu gde nema stresa!Pa ja vec sada volontiram na mestu gde ima sasvim dovoljno stresa na kardiologiji.
Kada sam pitao hoce li mi reci da li rad u zoni moze lose da utice na glikoregulaciju ili bilo kako na moju bolest odgovor je bio...paaaaaaa mozeeee...dakle stekao sam utisak da ne znaju zapravo pravi odgovor.
Ako ne mogu da radim u zoni nema problema samo bih voleo da znam pravi odgovor mada ne verujem da ga Vi znate.
Prethodni pregled sam obavio u KCS na medicini rada.
Kome da se obratim?
Doktor sam i trenutno sam volonter u jednoj bolnici.Inace sam dijabeticar.
Postoji li mogucnost da radim u zoni zracenja ili je to kontraindikovano za mene.Zdrava logika mi kaze da ne bi trebalo da bude kontraindikovano ali na prethodnom pregledu su me odbili ali nisu se jasno izjasnili.Dakle nisu rekli da nisam sposoban za rad u zoni zracenja vec su rekli da sam sposoban za rad van zone zracenja i na mestu gde nema stresa!!!
Kaze doticna prof, za vas je rad na nekom mestu gde nema stresa!Pa ja vec sada volontiram na mestu gde ima sasvim dovoljno stresa na kardiologiji.
Kada sam pitao hoce li mi reci da li rad u zoni moze lose da utice na glikoregulaciju ili bilo kako na moju bolest odgovor je bio...paaaaaaa mozeeee...dakle stekao sam utisak da ne znaju zapravo pravi odgovor.
Ako ne mogu da radim u zoni nema problema samo bih voleo da znam pravi odgovor mada ne verujem da ga Vi znate.
Prethodni pregled sam obavio u KCS na medicini rada.
Kome da se obratim?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 10, 2006 4:26 pm
Da ali ne mogu da verujem da me otkace ovi sa medicine rada.Kakva je njihova korist u svemu tome.Ovi gde sam trebao da dobijem posao su 100% hteli da me zaposle.Onda ili ovi sa med.rada ne znaju svoj posao ili traze pare.tartufa napisao:Dragi kolega,
dobro su vas "otkačili"! Sve vam je jasno! Postoji drugi (bolji, naravno, kandidat) za koga čuvaju mesto !
P.S. Nisam radiolog ali moj kolega radiolog je dijabetičar...Pozz