Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.
Imam 21. god. Napipala sam neki cvoric na desnoj dojci. Otisla sam kod ginekologa, zena me je pregledala i rekla da je sve u redu, ali posto je videla da sam se strasno uplasila, poslala me je na UZ cisto da bi me uverila da je sve ok.
Na UZ mi je receno da imam fibrozni cvor 1,70*1,30mm. Posto nisam znala sta je to, sva uplakana sam otrcala kod doktorke, bila sam preplasena.
Doktorka mi je rekla da ne brinem, da to nije opasno i da ce mi se povuci oko 50-e godine. A da cemo pratiti redovno. I rekla mi je da mogu da uradim i tumor marker da se uverim. I to sam uradila i rezultati su perfektni.
Ali mene ipak zanima sta vi o tome mislite. Molim vas da mi odgovorite!
Draga Dodo,
nema razloga za paniku. Klinički nalaz, ultrazvučni nalaz i tumor markeri su dobri i to je sasvim dovoljno da otkloni sumnju na malignitet.Kontrolu napravi za godinu dana i to je to... Mamografija nikako( ukoliko nekom padne na pamet da ti predloži).Pozz