naopaka beba

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

naopaka beba

Post od Alabama »

:D
Dakle, ova mala devojchica sedi na guzi, sa glavom gore. Ja sam u 35. nedelji trudnoce, i izgleda da su male shanse da se ona sama spontano okrene u vertex. Da li je moguce da se beba okrene i posle 35. nedelje?
Da li je i uspeshna intervencija okretanja beba spolja, koju su mi pominjali, ali na deltaljne konsultacije idem tek sledece nedelje. Posteljica je postavljena napred, ja sam rh negativna, pa mi se chini da nece ni pokushati.
Barilli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am

Post od Barilli »

Ruzan ti je naslov. Mislim (laicki) da ima vremena da se okrene do 37-38. nedelje, a ako pokusavaju external version, nemoj da ti rade pre termina-dakle bas 37-38. nedelje, u slucaju da porodjaj krene pri manipulaciji.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

jedna od mojih devojaka je bila guzom na dole i iz tog razloga je bio zakazan CR, medjutim kad mi je pukao vodenjak i na UZ u 37+5, obe bebe glaicom na dole i odobren normalan porodjaj, opusti se, sve ce biti kako treba da bude, a i to sto je beba karlicno nije strasno uz dobrog ginekologa i tvoju saradnju porodjaj moze da prodje skroz ok
double trouble is my life
Alabama
Stalni član
Stalni  član

Post od Alabama »

Znachi, ima shanse josh da se okrene nevalajlica. :)
Hvala puno!
Ne bih bash da je rotiraju, svashta sam prochitala, a ipak sam se nadala prirodnom porodjaju. Shta da se radi, ako mora cr, i to je bezbednije za nju, tako ce i biti. Probacu josh da je nagovaram da mrdne guzom. :D
milena antic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:51 pm

Post od milena antic »

Ja sam u 31.nedelji trudnoće i beba mi je u istom takvom položaju!Doktor mi je kazao da ne brinem i da beba ima vremena do dve nedelje pre termina da se okrene!
milena antic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:51 pm

Post od milena antic »

Ja sam u 31.nedelji trudnoće i beba mi je u istom takvom položaju!Doktor mi je kazao da ne brinem i da beba ima vremena do dve nedelje pre termina da se okrene!
Alabama
Stalni član
Stalni  član

Post od Alabama »

Samo da javnem da je na jutroshnjem UZ beba bila glavom nadole!:)
Sada sam ushla u 36. nedelju.
Odgovori