novi clan

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
bebeto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 6:30 pm

novi clan

Post od bebeto »

[b :D dobar dan svima
evo u pokusaju da nadjem odgovor na jedno pitanje pronasla sam ovaj forum i iskreno sam odusevljena svime sto se moze pronaci
ja imam jedno specificno pitanje, mozda ce nekima biti glupo ali molim za odgovor

imam redovne cikluse na 28 a ponekad 26-27 dana. i tako je od prve menstruacije. sada po prvi put pokusavamo imati bebu
unapred sam obavila sve preglede i sve je ok sa ginekoloske strane, kod stomatologa takodje, ali pre desetak dana sam morala u ponovnu posetu stomatologu jer je otpalo parce plombe, i usput sam ga pitala za umnjak koji raste vec duze vreme ali je poslednjih nedelja to postalo bolno. on je odlucio da odmah uradi snimak ( u pitanju je metoda snimanja od samo 1 sekunde i rezultat se vidi istog momenta na monitoru, ali verovatno ima istu kolicinu zracenja ) rekao je da zub treba izvaditi jer raste krivo i moze da nasteti ostalim. u trenutku kada je radjen snnimak zuba bio je 12. dan ciklusa a imali smo odnos dva dana pre toga. po mojim proracunima jos nije bila ovulacija ali ipak postoji sansa da je doslo do zaceca. sada neprekidno razmisljam o tome ako je u kom slucaju doslo do zaceca to je bilo dan pred ili mozda taj dan kada je snimak radjen a moguce je da nije bilo nista od toga jer normalno pvulacija bi trebala da bude oko 14 dana.
nadam se da nisam bila previse konfuzna ali molim vas za odgovor u slucajnu da je doslo do oplodnje dan ili dva pre posete zubaru da li je snimanje moglo da steti bebi.
i a ko je doslo do oplodnje da li smem da pristanem na vadjenje umnjaka u narednih desetak dana ili da to odlozim za neko drugo vreme
hvala vam unapre od srca

][/b]
dr.koki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 1:59 am

Post od dr.koki »

Nemojte da vas plase sa pricama o neverovatnoj radijaciji rentgena. To je toliko mala radijacija da vase telo nije ni primetilo. Nemate sta da brinete.
Disclaimer: Dr sa .(tackom) u mom potpisu ne znaci da sam dr medicine. Ja sam samo student medicine i odgovaram samo na pitanja u koja se razumem.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Bebeto,
kao prvo, dobrodosla na forum
kao drugo, ako pogledas odgovore dr-a sledeci ovaj link - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=35832 , videces da nemas razloga za brigu Slika

Slika i sve najbolje, jane_doe
bebeto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 6:30 pm

Post od bebeto »

hvala vam puno jane_doe i dr.koki
koliko sam shvatila zracenje pri snimanju 1 zuba je toliko malo da apsolutno nema nikakve opasnosti cak i da se desila oplodnja dan ili dva pre snimanja.
veliki pozzz i javljam uskoro :wink:
milena antic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 18, 2007 2:51 pm

Post od milena antic »

Nemoj da brineš,samo se opusti i biće sve u redu!Važno je da si opuštena i da pozitivno razmišljaš,ako je moguće da o začeću uopšte ne razmišljaš,sve će doći samo od sebe(pričam ti iz ličnog iskustva)Što se zubara tiče,popravljaj zube u trudnoći i ako je zub za vađenje bolje je da se izvadi nego da to odlažeš,ne smeš da trpiš bol u trudnoći,a što se lokalne anestezije tiče bezopasna je po bebu!Pozdrav!javascript:emoticon(':wink:')
javascript:emoticon(':wink:')
Odgovori