Nakon spontanog: Izvestaj o klinicko-patoloskoj analizi:
DG: DECIDUA – U analiziranom materijalu nisu nadjene horionske resice.
Napominjem, ako je to vazno, da je moguce da sam u periodu nakon zaceca uzela diklofenak zbog bolova u ledjima koje inace imam poslednjih 5 godina (spondilolisteza). Jedino taj lek uzimam i to povremeno, po preporuci lekara. Jedina preosetljivost na lek je tahikardija koju mi izaziva ibuprofen.
Posle spontanog, moja doktorka je tvrdila da se verovatno radilo o hromozomski “losem” plodu a predlozila “za svaki slucaj” GTT, IgG i IgM CMV, Toxo IgG i IgM.
Pre mesec dana bila sam na pregledu u klinici Narodni front gde je uradjena kolposkopija - imam promenu na grlicu za koju znam vec desetak godina i koja se prati na 6 meseci; poslednji citoloski nalaz: PA – II grupa; bakterioloski nalaz: zasejane podloge ostale su sterilne.
Istom prilikom obavljen je i pregled ginekoloskim doplerom:
“Uterus - Polozaj RVF, 50x32x48; Miom na prednjem zidu 18x16mm, na fundusu 14mm, na zadnjem zidu 10mm, prednji zid 10mm
Ovarium dex 35x22; Tekstura normalna
Ovarium sin 40x25; Tekstura policisticna
U duglasu nema slobodne tecnosti.
Zbog sumnje na uterus bicornis (duplex) savetuje se HSG u prvoj polovini ciklusa”
Napominjem da miome i policisticnu teksturu levog jajnika niko do sada nije dijagnostikovao, ne znam da li su se miomi pojavili posle spontanog pobacaja, a oba jajnika mi funkcionisu, ciklusi su uvek bili redovni, jedino se u poslednje vreme (poslednja tri meseca) produzavaju za po dan-dva. Oduvek imam umereno bolne menstruacije a u vreme ovulacije osecam blagi pritisak u donjem delu stomaka.
Pre petnaestak dana suprug je uradio spermogram i spermokulturu:
“Volumen: 4,1ml, ph: 6,5, broj spermatozoida u ml: 100.000.000, pokretnih posle 30 min: 0,62, slabo pokretnih: 0,20, nepokretnih: 0,18, normalni oblici: 0,70, patoloski oblici: 0,30, leukociti u v.p.: 2-4, eritrociti: 0, epitelne celije: 0, fruktoza: 1,0 arb. jed., aglutinacija spermatozoida: 0 arb. jed.
Spermokultura - nalaz: sterilan”
Posle svega ovoga imam sledecu dilemu: kako organizovati dalja ispitivanja i lecenje?
Otisla sam u kliniku Narodni front i uzela “uputstvo” koje mi je potrebno da uradim neophodne analize i pripreme za HSG, ali razmisljam da to uradim i privatno, bilo kod svog lekara, bilo da prihvatim predlog za nekog drugog, ukoliko neko od prisutnih na ovom forumu ima dobro iskustvo.
Do sada sam o svemu vise saznala sa interneta nego iz razgovora sa svim lekarima zajedno.
Kada je rec o dijagnostickim metodama, zanima me da li moze doci u obzir magnetna rezonanca.
Zaista bih bila veoma zahvalna ako bi neko mogao da mi da uopsteno misljenje, ukoliko je to moguce iz navedenih nalaza, kakve su sanse da ostanem u drugom stanju i sta bi trebalo dalje raditi.
Unapred hvala i izvinjavam se ako sam bila preopsirna