TREBA MI SAVET, MISLJENJE...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
neinformisana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 13, 2007 2:46 am

TREBA MI SAVET, MISLJENJE...

Post od neinformisana »

Do pre par dana sa mnom je sve bilo ok. Nikada, zaista, nisam imala razlog za brigu.

Medjutim...

Pre poslednje menstruacije osetila sam da imam "miris" uprkos redovnoj higijeni. Citala sam malo o tome na netu i kao tesim se da posto neposredno posle odrzavanje higijene miris ne postoji, sve je ok. Ili bi trebalo da bude.

S'druge pak strane, posle krvarenja ( koje je trajalo nesto duze nego obicno, ali nije bilo i obilnije ), javio mi se sekret - beli i sirast, bez mirisa.

Nemam peckanja, svarb i slicno, ali ja stalno nesto kuburim sa bubuljicama iako sam odavno u trecoj deceniji.

Jos bih pomenula da imam stalnog partnera i da sam prosla kroz jako stresan, dug period. Takodje sam i "hipohondar" pa stalno pijem neke lekove za ovo i ono.

Svako misljenje i sugestija su dobrodosli! A najvise bih se obradovala kada bi me ( vecina ) umesto kod ginekologa uputila psihijatru!
:wink:

HVALA!
neinformisana
Novi član
Novi član

Post od neinformisana »

Nije valjda da bas niko nema nista da kaze na ovu temu ?!
:o
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Neinformisana, teško da psihijatar može da ti uradi bris i pošalje ga na analizu koja će, pak, pokazati uzrok sekreta kao i potrebnu terapiju :wink:
Moguće je da si odreagovala na prašak za veš, omekšivač, sapun, neki lek koji si popila a kažeš da ih često uzimaš, uloške bilo za periodu ili dnevne....Takođe, često se pojava teškog, neprijatnog mirisa povezuje sa malim ili nedovoljnim unosom tečnosti...
Dakle, pravac kod ginekologa...
Sve najbolje
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Neinformisana,
ipak bi se trebala javiti ginekologu ili ako se kod vas moze idi u apoteku i probaj neke vaginalete pa ako ne prode pravac ginekologu.
Samo on ti moze dati adekvatnu terapiju posle uzimanja brisa.
Tebi mozda treba psihijatar za nesto drugo ali za pojacan sekret ne!
Izbaci sve i probaj samo koristiti bebi sapune............
Ipak razmisli o ginekologu!!!!!!!!!!
Sretno
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Ne bih se složila sa savetom da na svoju ruku probaš neke vaginalete...koje, pitanje je sada, ima ih raznih a ti ne znaš da li tvoj problem potiče od gljivica, bakterija ili nečeg sasvim trećeg i na kraju krajeva koliko dugo treba da ih koristiš i da li njihova upotreba podrazumeva i oralnu podršku u vidu tableta i kojih i da li i partner treba da se leči i kako...itd.
Samoinicijativno lečenje odokativnom metodom, hm, koji lek da izmem, često može da zamaskira problem i da zakomplikuje postojeću kliničku sliku. Dakle, moj ti je savet da se ne lečiš sama proizvoljno birajući vaginalete već da ozbiljno pristupiš rešavanju problema...dakle, pravac kod ginekologa koji će ti uraditi vaginalni bris i odrediti terapiju.
Sve najbolje
Ksenija
neinformisana
Novi član
Novi član

Post od neinformisana »

Hvala za misljenja! :)

Naravno da planiram da posetim ginekologa. Samo sam htela da znam sta da ocekujem. Ne volim "iznenadjenja" od lekara. Prosto mi treba psiholoska priprema.

Da li se i vama desilo sta slicno? Kako se zavrsilo? Bas me zanima...
Odgovori