Ljudi. Evo recepta koji ja primenjujem bez ribica a daje iste rezultate kao i ribice a primenjuje se u kucnoj varijanti i stedi gomilu para.
Napunite punu kadu tople vode. Istrljajte celo telo bebi sapunom. Odlezite u kadi sat vremena. Istrljajte mesta pokrivena plakom rukama dok ste jos u vodi da bi skinuli raskvaseni plak (ljuspe). Izadjite iz kade i istrljajte se peskirom a posebno istrljajte mesta na kojima imate psorijaticne promene.
Videcete da ce vam se ispod pojaviti lapa i mlada kozica sto je isti efekat kao i kad udjete u kadu punu ribica koje pojedu vas raskvaseni plak i dodju do mlade kozice. Inace ribice ne lece. Znam jer sam probao i dve nedelje nakon ribica plak se ponovo javio. Cisto bacanje para...
Inace ne znam da li ste negde procitali ali psorijaza je promena na kozi gde se regeneracija epiderma obavi za 4 dana dok na nezahvacenim mestima taj proces traje 24 dana. (odumrle celije epiderma se perutaju i opadaju a zamanjuju ih nove) U bukvalnom smislu na obolelim mestima koza "buja" i mlada koza gura odumrle celije stare i tako se stvaraju te ruzne bele naslage... Znaci da nesto u organizmu salje pogresan impuls da su mesta sa psorijazom obolela i organizam ubrzano na tim mestima regenerise kozu. Ko uspe da nadje kljuc za taj problem - ceka ga NOBEL iz medicine. (neka me moderatori isprave ako gresim).
Inace imam psorijazu od sredine 90-tih sto znaci preko 10 godina i nema sta nisam probao i cime se nisam mazao. Psorijaza se NE leci. Barem nema potvrde u klasicnoj medicini. (mozda baba Rajku ceka Nobel?)
To je bolest od koje se ne umire ali sa kojom SE umire (ne daj Boze samo psorijaticnog artritisa...).
Najvise pomaze more i sunce ali i ti efekti su relativno kratkog veka nakon povratka...
Zelim Vam sve najbolje!
Branislav Banda
Psorijaza i ribice
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai