Problem sa cistom-za dr PedjaDJ

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Problem sa cistom-za dr PedjaDJ

Post od Fimka »

Postovani, zanima me drugo strucno misljenje...
imam 24 godine vec nekih 8 meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju..
Pre 6 dana mi se javila neverovatna bol u stomaku, neodredjena, ali me je presecala da nisam mogla da ustanem,..
Bolelo me je sve,vagina, anus, creva,sve! I to na skali od 1-10 bolovi za 8...
U zavisnosti od polozaja, bolovi su rasli ili opadali.
Otisla sam kod ginekologa i ovo je moja dijagnoza:

UZV- Uterus AP_48 mm, endometrij pravilan. Levi jajnik 35x22mm, desno i iza uterusa cista 40x36,5mm pretezno anehogena. (manja tackasta hiperehog podrucja-sluz,krv?)
DG: Cystis ovarii dex. (N 83.0), RFV uteri, Adnexitis ac. (N 70)

Molim Vas da mi razjasnite o kakvoj se tacno cisti radi, da li trebam da se brinem, i da li je moguce da je ova cista uzrok moje nemogucnosti da zatrudnim. Moja dr mi je prepisala Logest da pijem 2-3 meseca i kontrolni UZV. Kao i antibiotike. Bol je nestala,ali ja se i dalje brinem, jer sam cula da se ovako velike ciste moraju odstraniti hirurski
Molim za pomoc,..
Hvala

Nisam napomenula da imam redovne cikluse na 31 dan
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga Fimka
pored veličine, bitan je i izgled sadržaja ciste, debljina njenog zida, eventualno mešovit sastav, moguće pregrade itd.itd.
U principu tako male ciste ne daju tzv. torkvaciju tj. uvrtanje koje bi prouzrokovalo bol.
Bol koji navodite može poticati i od susednih struktura na primer recimo od šuljeva, bešike, debelo creva!
O eventualnoj operaciji nema govora bar za sada.

PS. Labaratorijske analize niste uradili ili niste naveli?

Pozdrav DrPeđaDj
Odgovori