BOSILJAK I OVAS

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

BOSILJAK I OVAS

Post od Duskoo »

Da li je iko probao caj od ovasa ili bosiljka ili zna kako bosiljak stavljen u hranu utice na secer kao i ovas?
Brka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 14, 2004 12:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Brka »

Za ovas ne znam, ali ga, kao i svaku zitaricu, izbegavam. Bosiljak je neutralan po pitanju secera, ali je veoma prijatan zacin i redovno ga koristim i u hrani i za teranje komaraca.
dragica.s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dragica.s »

Bosiljak, majcinu dusicu, persun i sve travcice puno koristim kao zacine - lep i koristan nacin da se hrana nacini ukusnijom, a na secer ne uticu. Za ovas potopljen u vodi sam cula neku pricu ali nisam puno obratila paznju jer ga izbegavam. Po teroriji o krvnim grupama meni nikako ne odgovara, generalno od zitarica koristim intergralni pirinac uglavnom, malo razi i heljde. Bosiljak inace posadim na terasi, stvarno tera komarce a i imam ga celo leto a onda ostalo osusim.
Dragica11
Odgovori