Hormoni !

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
albatros
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 10, 2007 9:06 pm

Hormoni !

Post od albatros »

Da li moze neko da mi pojasni da li ovi hormoni imaju veze sa erekcijom ?Napisao sam vrednosti u granicama u kojima su se kretali poslednjih meseci.

Prolaktin se krece oko 900 normalna vrednost 150-500
Progestron od 7.6-16 normalno 1-3
ACTH od 70-140 normalno do 60
Kortizol od 870-1340 normalno 244-722

Konkretno me zanima koje posledice moze da ima Progestron koji je prema poslednjem nalazu 16 jer njegovo dejstvo mi nije poznato. Stanje u kome se nalazim je Azospremija vec 2 godine!
Imao sam veoma jak stres izazvan smrcu bliske osobe pre oko 5 meseci i malo posle toga pocinje show u mom organizmu sa doticnim hormonima. Posledica je da sada vec mozda oko dva meseca imam ED i jako tesko postizem erekciju ako se to uopste moze nazvati erekcijom. Da li je stanje prolaznog karaktera ili se moram obratiti psihijatru povodom ovog problema? Inace imam nocne erekcije ali i one postaju sve slabije. Simptomi koje osecam su kao konstantan grc u predelu stomaka promenjivog intenziteta i to stanje me drzi vec nekoliko meseci.
Da napomenem da sam zbog ACTH i Kortizola radio MG hipofize i abdomena i da je sve OK.

Hvala unapred na svakom odgovoru !
Odgovori