cudna reakcija na pokrete bebe

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
mammamaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

cudna reakcija na pokrete bebe

Post od mammamaja »

Imam 34 godine, druga trudnoca po redu, trenutno u 30. nedelji trudnoce.Prethodna trudnoca pre 16 meseci zavrsena carskim rezom.Razlog za carski - krupna beba preneta 12 dana, nisam reagovala na induskciju.U obe trudnoce u pocetku se javljalo oskudno krvarenje, primala progesteron, sve se saniralo i zavrsilo ok.Nikakvih drugih problema u trudnocama nisam imala.U ovoj trudnoci me jos negde od 4 meseca boli stidna kost, pogotovu nakon duzeg sedenja ili lezanja.Napominjem da sam prilicno aktivna i da sam se do sada ugojila oko 12kg, ugalvnom skoncentrisanih u predelu stomaka.
E sad, poslednjih dana mi se desava da prilikom svakog pokreta bebe ja osetim potrebu da piskim.Osim toga tu je i neki cudan osecaj u donjem delu stomaka, slican golicanju koji se javlja takodje iskljucivo prilikom pokreta bebe.Svi raniji pokreti bebe bili su nekako osetniji u gornjem delu stomaka.Obzirom da mi se to nije desavalo u prvoj trudnoci a da mi moja dr nije dostupna u narednih par dana molima bih za savet, da li treba nesto da preduzmem ili je sve to nazovi normalno i mogu da sacekam pregled kod svoje doktorke za otprilike desetak dana.Unapred hvala.
Odgovori