Imam 22 god, teška sam 66kg, visoka 168cm. Nisam rađala. Policistični jajnici su mi dijagnosticirani sa 16godina. Menstruacije sam imala između 29-40 dana. Unazad 2.5god pijem Yasmin i sve se s njima stabiliziralo, redovite menstruacije, nemam akne.. Pošto bi uskoro htjela bebu, zanima me: Koliko treba organizmu da se vrati na prirodne funkcije tj. kada prestati uzimati Yasmin? Pošto sam svašta čitala o policističnim jajnicima, brine me, da bi mi to moglo biti prepreka da ostvarim trudnoću? Nalazi, krv i mokraća,papa test su uredni. Također i hormoni štitne zlijezde su u granicama normale. Trebaju li još neke pretrage za sada?
Unaprijed hvala za odgovor i svaki komentar forumaša vezano uz temu je dobrodošao. Svako dobro želim.....
Yasmin, policistični jajnici
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
pozdrav Tih,
svojevremeno je bilo pisano puno i detaljno na temu sindroma policisticnih jajnika, a ovo su neki od topika koji bi ti mogli biti od koristi:
Hajde da pricamo ovog vikenda o PCOS-u ?
hirsutism, alopecia, pcos...pls HEEELP
p.s. sve je objasnjeno detaljno, od nacina postavljanja dijagnoze do nacina lecenja [u zavisnosti od zelje pacijentkinje da (ne) ostane u drugom stanju]... a mozes pronaci i druge odgovore na istu temu ako u pretrazivac ukucas kljucnu rec "PCOS" ili "policisticni jajnici"...
i srecno, jane_doe
svojevremeno je bilo pisano puno i detaljno na temu sindroma policisticnih jajnika, a ovo su neki od topika koji bi ti mogli biti od koristi:
Hajde da pricamo ovog vikenda o PCOS-u ?
hirsutism, alopecia, pcos...pls HEEELP
p.s. sve je objasnjeno detaljno, od nacina postavljanja dijagnoze do nacina lecenja [u zavisnosti od zelje pacijentkinje da (ne) ostane u drugom stanju]... a mozes pronaci i druge odgovore na istu temu ako u pretrazivac ukucas kljucnu rec "PCOS" ili "policisticni jajnici"...