Krckanje zglobova???
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 24, 2006 7:22 pm
Krckanje zglobova???
Pozdrav svima! Imam jedno pitanje, sta zapravo krcka na zglobovima pristiju kada ih onako "lomimo", znate na sta mislim, to 90% ljudi rade. Cuo sam razne verzije kako je to nezdravo, kako je to stetno, kako se tako ligamenti vracaju na mesto??? Recite mi sta je to sto krcka ili puca, i koje su posledice toga. Hvala unapred...
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Sep 24, 2006 7:22 pm
krckanje
To krckanje je sasvim normalno, ako nije preterano. Na taj nacin rasterecujes zglobove falangi.
Ukoliko ne bi krckalo ne bi ni bilo u redu.
A da ce doci do nekog razlabavljenja zglobova, jedino u slucaju da krcakas permanentno po celi dan, ili tokom veceg dela dana.
Naucno nije dokazano da krckanje i na koji nacin dovodi do osteoartropatija, te slicnih degenerativnih promena.
Ukoliko ne bi krckalo ne bi ni bilo u redu.
A da ce doci do nekog razlabavljenja zglobova, jedino u slucaju da krcakas permanentno po celi dan, ili tokom veceg dela dana.
Naucno nije dokazano da krckanje i na koji nacin dovodi do osteoartropatija, te slicnih degenerativnih promena.
Re: krckanje

Читала сам о генерализованом остеоартритису, и тамо пише да је највише могуће да буду захваћени кукови, колена и шаке.... али мени су и други зглобови `крцкали` ( више лупали) и болели су ме. У последњих пар година сам се јако мишићно развила тако да сам ваљда постигла да ми зглобови буду стабилнији... тако да ме нису више толико ни болели, бар не тако често

Јел умишљам ја? Сигурно постоји шанса да су ми то погрешно дијагностиковали. Рану гонартрозу? То се на снимцима уопште ни не види, зар не? Лекар погрешио, а ја параноик цео живот пратила сваки покрет да ли крцка?