Postavila sam ovo pitanje na Ginekologiji,ali nemam nikakvog odgovora nekoliko dana.Imam 36 god,redovne menstruacije,nisam radjala i nemam partnera nekoliko godina.nisam imala nikakvih ginekoloskih problema niti operacija. zadnjih meseci me muce valunzi,pa ne znam je li to normalno obzirom na vrucine.naime,osim kad sam napolju,desava mi se da kad udjem u prostoriju koja nije klimatizovana ili u autu (i ne mora da bude bas kad je najvruce), da me udari kao toplotni talas.sad se znojim (pored "normalnih" zona) i u intimnoj zoni.molim za objasnjenje dali je ovo normalno ili su na pomolu klimaktericni valunzi?moja majka je usla u klimaks oko 52 god,sad ima 60 i jos se uzasno znoji,najvise u gornjem delu tela, i to traje i po 30-tak minuta.
napominjem da sam uradila provera hormona FSH,LH i E2 (treci dan) i samo E2 je na gornjoj granici,drugi su u normalnim granicama. treba li da proverim jos neke hormone i sto bi preporucili da bi se znojenje smanjilo?
unapred zahvalna.
unutrasnji termometar-hormoni i znojenje
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Nisam lekar, ali zar nije potpuno normalno znojiti se kad promeniš naglo klimatske uslove? Po meni jeste. I ja se znojim kad udjem sa ulice, gde je 30, ili preko 40, recimo, u poštu gde klima radi na nekih 25 stepeni!
Klimakterični valunzi idu bez obzira na klimatske uslove. Ono,znojiš se i u prostoriji u kojoj je vrlo prijatna temperatura.
šta ti kaže ginekolog?
Klimakterični valunzi idu bez obzira na klimatske uslove. Ono,znojiš se i u prostoriji u kojoj je vrlo prijatna temperatura.
šta ti kaže ginekolog?
Hvala ti na odgovoru.
Moj ginekolog isto nista konkretno ne kaze,pa zato sam na forumu pokusala da cujem i nekog drugog.
svaki covek razlicno reaguje na toplinu,to je normalno.samo kad vidis da je svima oko tebe sasvim ok,a ti trcis u wc da se umijes i rashladis,onda pocinjes da se pitas sta nije u redu!
Moj ginekolog isto nista konkretno ne kaze,pa zato sam na forumu pokusala da cujem i nekog drugog.
svaki covek razlicno reaguje na toplinu,to je normalno.samo kad vidis da je svima oko tebe sasvim ok,a ti trcis u wc da se umijes i rashladis,onda pocinjes da se pitas sta nije u redu!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 9:08 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
E, pa to je već nešto drugo. Ja stalno ispitujem ukućane da li je i njima vruće ili hladno ...
...Ubedila me dr.ginekolog da ja jesam u klimaksu, i šta da radim. Kad god je meni vruće, i moj muškima je, tako da po tome, ne znam šta da mislim. Inače, druge klasične simpotome klimaksa ne primećujem. Lepo spavam, nemam fobija, vrlo sam opuštena. Osim sad ovih hormona štitne žlezde.......Uvek nešto mora da nas muči..