Hronican problem

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
PetarJ
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 4:30 pm

Hronican problem

Post od PetarJ »

Pre nekih pet godina kada sam kupio monitor Belinea, primetio sam da mi od gledanja u njega vrlo brzo popucaju kapilari u ocima, i to dugotrajno, tako da sam ga "bacio u djubre". Tokom vremena nekoriscenja kompjutera, crvenilo se polako smanjivalo, medjutim, kada ne spavam duze vreme, ili kada ucim za ispite besomucno bez spavanja, ili sam na promaji, oci mi suze i pocrvene. Karakteristicno je da mi pocrvene najvise u unutrasnjim uglovima oba oka, i to je bilo hronicno i veoma izrazeno od onog monitora, ali se tokom vremena smanjilo, no i dalje se moze pomalo primetiti cak i kada su mi oci odmorne. Imam 21 godinu, dioptriju -1.5 levo, -0.25 desno oko, nosim naocare. Mozete li mi dati neki savet?
Unapred zahvalan

P.S. Zanimljivo je da sam onaj krs od monitora zamenio novim, ali i on mi (doduse, manje) smeta, a s druge strane imam isti model na faksu i tamo mi ne smeta rad na racunaru. Ima li neko ideju o cemu je rec?
Odgovori