imam 45 g. i krvni pritisak 180/125.
bio sam kod nekoliko lekara i svi su mi davali posebne terapije.
prvo prinorm i od njega mala pomoc.
zatim hemovinplus nikakva korist samo nus pojave.
sada hemokvin 20 i od njega slaba korist i to jedino kada uzimam terapiju uvece.
trenutno imam probleme sa zglobovima na nogama koji su naduveni i bolove u stopalima narocito ujutru.nisam uzimao nikakvu terapiju za zglobove.
molim savet odakle da pocnem lecenje. hvala
visok krvni pritisak
Pocnji lecenje tako sto ces naci lekara kome ces verovati!
On ti mora naci KOMBINACIJU lekova koja ce ti hipertenziju drzato pod kontrolom.
Meni je moja dr postepeno uvodila lek-po-lek dok nismo dosli do cilja (a cilj je bio normalan TA).
To je potrajalo jedno 2 meseca jer neki lekovi deluju posle 5 dana,a neki posle 3 nedelje.
Kaad se nadje ta kombinacija (koja je individualna), onda se tako redovno uzima i povremeno se promeni, ali se menja samo u malim detaljima (ako treba).
Lekar koji te leci mora biti kardiolog, ili bar internista!!
Pritisak koji ti imas mozes i moras staviti pod kontrolu.
Dok se trazi pravilna kombinacija lekova, TA se meri 2X dnevno (pre podne i posle podne i zapisuje - te informacije su vazne za lekar).
Postoji i holter- za merenje rpitiska tokom 24 casa, ako treba i to mogu da ti stave, mada s eto obicno radi da bi se proverilo dejstvo lekova kada su vec potrefljeno,
svako dobro, 'danka
On ti mora naci KOMBINACIJU lekova koja ce ti hipertenziju drzato pod kontrolom.
Meni je moja dr postepeno uvodila lek-po-lek dok nismo dosli do cilja (a cilj je bio normalan TA).
To je potrajalo jedno 2 meseca jer neki lekovi deluju posle 5 dana,a neki posle 3 nedelje.
Kaad se nadje ta kombinacija (koja je individualna), onda se tako redovno uzima i povremeno se promeni, ali se menja samo u malim detaljima (ako treba).
Lekar koji te leci mora biti kardiolog, ili bar internista!!
Pritisak koji ti imas mozes i moras staviti pod kontrolu.
Dok se trazi pravilna kombinacija lekova, TA se meri 2X dnevno (pre podne i posle podne i zapisuje - te informacije su vazne za lekar).
Postoji i holter- za merenje rpitiska tokom 24 casa, ako treba i to mogu da ti stave, mada s eto obicno radi da bi se proverilo dejstvo lekova kada su vec potrefljeno,
svako dobro, 'danka