visok krvni pritisak

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
d49961
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 22, 2007 5:56 pm

visok krvni pritisak

Post od d49961 »

imam 45 g. i krvni pritisak 180/125.
bio sam kod nekoliko lekara i svi su mi davali posebne terapije.
prvo prinorm i od njega mala pomoc.
zatim hemovinplus nikakva korist samo nus pojave.
sada hemokvin 20 i od njega slaba korist i to jedino kada uzimam terapiju uvece.
trenutno imam probleme sa zglobovima na nogama koji su naduveni i bolove u stopalima narocito ujutru.nisam uzimao nikakvu terapiju za zglobove.
molim savet odakle da pocnem lecenje. hvala
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Pocnji lecenje tako sto ces naci lekara kome ces verovati!
On ti mora naci KOMBINACIJU lekova koja ce ti hipertenziju drzato pod kontrolom.

Meni je moja dr postepeno uvodila lek-po-lek dok nismo dosli do cilja (a cilj je bio normalan TA).

To je potrajalo jedno 2 meseca jer neki lekovi deluju posle 5 dana,a neki posle 3 nedelje.
Kaad se nadje ta kombinacija (koja je individualna), onda se tako redovno uzima i povremeno se promeni, ali se menja samo u malim detaljima (ako treba).

Lekar koji te leci mora biti kardiolog, ili bar internista!!

Pritisak koji ti imas mozes i moras staviti pod kontrolu.

Dok se trazi pravilna kombinacija lekova, TA se meri 2X dnevno (pre podne i posle podne i zapisuje - te informacije su vazne za lekar).

Postoji i holter- za merenje rpitiska tokom 24 casa, ako treba i to mogu da ti stave, mada s eto obicno radi da bi se proverilo dejstvo lekova kada su vec potrefljeno,
svako dobro, 'danka
Odgovori