Pomoc (sterilitet)
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 15, 2004 12:57 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pomoc (sterilitet)
Postovani ljudi dobre volje, obracam vam se u nadi da ce te mi pomoci u resavanju mog problema. Suprug i ja se vec 3 godine koliko smo u braku lecimo od steriliteta. Suprugovi rezultati su u potpunosti u redu a meni je konstantovana rezistencija ovarijuma tj. smanjena funkcija rada jajnika, registrovan mi je prevremeni klimaks. Usled toga javio se hormonalni poremecaj, povecan nivo FSH (98.0mlU/ml) i LH (53.0mlU/ml). Ostale analize (estradiol, progesteron, DHEA-SO4, kortizol, 17-OH-progesteron, prolaktin, komplet autoimunih antitela sa antifosfolipidnim i antiovarijalnim, T3, T4, TSH-ultra, mikroplazma i chlamydia) su u redu, jedino mi je povecan testosteron (8.0nmol/l) i androstendion (3.5ng/ml).Kariogram je pokazao normalan broj hromozoma 46.xx, bez mozaicizma i postojanja promena u strukturi hromozoma.Kraniogram je takodje u redu Povremeni izostanci menstrualnog ciklusa poceli su u mojoj 22. godini (sad mi je 28). Za to vreme pila sam cikloprogenovu. Kada sam se udala primala sam stimulaciju (klomifen i samo jednom pregnil kada se stvorila jajna celija). Nakon toga stimulacija je bila bezuspesna, javljale su se ciste i tada sam primala primolutnor. Obratila sam se doktoru za vantelesnu koji me je uputio na to da je u mom slucaju jedino resenje donacija jajne celije. Bolno razocarana pitam se da li postoji neko drugo resenje i kome da se obratim u tom slucaju. Unapred zahvalna.
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Nazalost vas doktor je u pravu, jedino moze donacija jajne celije da vam resi problem poroda, jer kod prevremene insuficijencije jajnika, tj. klimaksa, potencijal je istrosen za formiranje zrelih jajnih celija, pa cak i za normalne menstrualne cikluse. Kod vas bi trebalo iskljuciti i postojanje nekog autoimunog obolenja. Za donaciju jajne celije se mozete obratiti ovlastenim privatnim bolnicama ili ordinacijama , koje imaju dozvolu za vantelesnu oplodnju ( u Jevremovoj ulici, ili Jovanovoj ulici itd.)Prim. Dr Lj.Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Dec 15, 2004 12:57 am
DONACIJA ???????
Znam da je nesto o tome bilo reci, ali jos nije bio donet zakon Da li je stupio na snagu kod nas (za donaciju) ?????????
-
- Saradnik
- Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 4:16 pm
Da li neko zna imena klinika koje rade donacije jajnih celija u Beogradu ili N. Sadu. To se kod nas radi ali nema detalja u stampi. Inace bakica iz Danilovgrada ne bi nikad mogla da rodi dete sa 62 godine. Nazalost medije su samo reportirale vantelesnu oplodnju ali ne i donaciju jaja i nema ni pomena koje klinike to rade.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 27, 2007 4:16 pm
Donacija jajnih celija
Da li neko zna imena klinika koje rade donacije jajnih celija u Beogradu ili N. Sadu. To se kod nas radi ali nema detalja u stampi. Inace bakica iz Danilovgrada ne bi nikad mogla da rodi dete sa 62 godine. Nazalost medije su samo reportirale vantelesnu oplodnju ali ne i donaciju jaja i nema ni pomena koje klinike to rade.