druga trudnoća posle abortusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
naki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 10, 2005 4:49 pm

druga trudnoća posle abortusa

Post od naki »

Molim Vas da mi kažete zbog čega se posle namernog prekida trudnoće, sledeća trudnoća ne savetuje u naredna tri menstrualna ciklusa? Naime zbog terapije Gentamicina koju sam primala u lečenju esherihije coli ( ako sam dobro napisala) upravo u vreme ovulacije i dve naredne nedelje,a ne znajući pritom da sam ostala trudna morala sam u petoj nedelji trudnoće da uradim abortus. Suprug i ja imamo po 30 godina i jedno zdravo dete od dve ipo godine. Oboje želimo još jedno dete ali smo bezuspesno pokušavali prethodnih 7 meseci, a onda kada sam zbog nekih drugih problema i zaboravila na to, desilo se.
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od trudnjaca »

Pretpostavljam da je iz istog razloga kao i posle missed abortion-a: da bi se materica obnovila i da bi se stvari vratile koliko-toliko u normalu. Ja sam imala missed i dr. mi je savetovala da prodje bar 3 ciklusa pa tek onda da pokusam ponovo.
Odgovori