onkologija
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 11:40 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
onkologija
Molim Vas za prosto objasnjenje nalaza tumora dojke. Ca lobulare invasivum gl. mammae atypicum G II, NG II, tumom promera 15x15x11mm. Nodi lymphatici sine meta CA 0/17 lipomatosis et sinus histiocytosis reactiva lymphonodorum. Spoj lateralnih KV. Er sc.7 pr sc.8;HER2 1+. U pitanju je zenska osoba 36 goina.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Prosto? Ja ne znam slozenije i da hocete, a nadam se da ce neki kolega kome je ovo specijalnost pisati vise: Tumor je za operaciju, HER1 ukazuje na dobru prognozu posle hemioterapije. nema metastaza u limfnim cvorovima pazuha, pa ce operacija biti manja.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 06, 2007 11:40 pm
Hvala na odgovoru stvarno ste nas utesili.Zaboravila sam da Vam napisem da je operacija uradjena i da se odlicno oporavlja. Kao terapiju je dobila zracenje i hemioterapiju (Adriablastin, Endoxan i Fluorouracil). Samo sto me jedno brine. Do sada sto sam prcitala obicno prvo ide hemioterapija pa tek onda zracenje, a njoj je prepisano sve u isto vreme. Ima zracenje u 8h ,a u 11h ima vec hemioterapiju. Da li je to uobicajeno? Unapred hvala.
ne znam da li sam na dobrom putu ali voleo bih neka objašnjenja u vezi raka pluća.otac star 67 godina ga ima celo plućno krilo je u vodi voda je maligna plućna maramica takodje.vodu ne punktiraju zato što se plaše da maramica ne pukne.ima jake bolove trodon skoro da ne pomaže a i flaster durasic 2*50 isto ne pomaže.koliko je loše i šta da radim s obzirom da morfijuma nema kome da se obratim.hvala bilo kome unapred.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Feb 28, 2007 7:12 pm
Vlasto,
radi se o karcinomu pluća sa malignim izlivom u pleuralnom prostoru. Verovatno da izli nije ugrožavajući po pacijenta inače bi lekari morali da sprovedu punkciju i na taj način olakšaju( ne i otklone) tegobe bolesniku. Na žalost, maligni izliv stalno recidivira ( ponovo se javlja). O pucanju pl. maramice nema govora.
Što se tiče analgetske terapije, dozu transdermalnog flastera treba povećati ( nema gornje granice) a kod proboja bola se daje i tbl. Trodon-a na 6 h. U svakom slučaju, bol treba kupirati, bolesnik nikako ne treba da trpi. Pozz
radi se o karcinomu pluća sa malignim izlivom u pleuralnom prostoru. Verovatno da izli nije ugrožavajući po pacijenta inače bi lekari morali da sprovedu punkciju i na taj način olakšaju( ne i otklone) tegobe bolesniku. Na žalost, maligni izliv stalno recidivira ( ponovo se javlja). O pucanju pl. maramice nema govora.
Što se tiče analgetske terapije, dozu transdermalnog flastera treba povećati ( nema gornje granice) a kod proboja bola se daje i tbl. Trodon-a na 6 h. U svakom slučaju, bol treba kupirati, bolesnik nikako ne treba da trpi. Pozz