Nalaz ergometrija?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
studentt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 17, 2006 6:38 pm

Nalaz ergometrija?

Post od studentt »

Ekg pre opterecenja: sr., fr 90/min., osovina u n. dosegu, slika inkompletnog bloka desne grane, q u AVL uz aplatirane T u istom odvodu, ST uredan, bez ES

Ekg posle opterecenja: bes ST, T dinamike, bez ES

Ekg posle 5 minuta odmora: kao prethodni

ZAKLJUCAK: Test uradjen do kraja, 12 min., opterecenje 125w. Prekinut zbog zamora. Bez bolova u grudima. Dobar odgovor TA i fr. Sve vreme tokom testa auskultatorno bez ES. Za dostignuti nivo opterecenja nema znakova SKR.

Da li moze neko da prokomentarise ovaj nalaz? Imam 24 godine. Sta znaci SLIKA INKOMPLETNOG BLOKA DESNE GRANE?

Na test su me poslali sa studentske poliklinike u beogradu, jer sam pri zamoru (posle nekoliko partija basketa) osetio da mi srce preskoci, a potom ako nastavim sa jacom aktivnosti to bi se ponovo dogodilo. Ponekad samo kao jedan preskok, a ponekad kao vise njih uzastopno. Inace u zadnjih 3 godine osecam te preskoke, ali nikad nisam u aktivnosti, vec samo u mirovanju (kad legnem na ledja a umoran sam) ili u nekom normalnom (bez fizicke aktivnosti) stanju. Radi li su mi ultra zvuk i holter i registrovali ekstra sistole (12 u toku 24h) i neki nodalni ritam (nekih desetak minuta u toku sna). Nisam radio testove na viruse, ali je doktorka rekla da je moguce da sam imao neki virus?

Hvala... Pozdrav
Odgovori