krvni pritisak-savjet

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dzospa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 6:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

krvni pritisak-savjet

Post od dzospa »

Imam 25 godina i vec godinu dana uzimam presolol 2x25mg dnevno.
Razlog je povisen krvni pritisak i aritmija, a takodje je tada moj kardiolog primijetio zrnasta ehoa prilikom ultrazvucnog pregleda.Virusoloskim testovima je pokazano da sam bio inficiran adeno i citomegalo virusima.
Nakon odredjenog vremena, na sljedecem UZ pregledu zrnasta ehoa su bila vrlo rijetka i tada mi je receno da imam "olimpijsko srce" i da su problemi prosli.Medjutim na moje insistiranje da mi kaze do kada da pijem presolol, doktor je rekao da ga pijem jos neko vrijeme i na moje pitanje da li cu se ikad osloboditi presolola on mi je odgovorio da se mogu osloboditi presolola, ali pritiska ne.
Meni ovo ipak djeluje pesimisticno, obzirom da od kraja proslog ljeta nisam izmjerio pritisak veci od 120/80 sem u par slucajeva (130/90) i nisam imao aritmije osim u par navrata.
U posljednje vrijeme je najcesce 110/70.
Molim za misljenje nekog od doktora?
Hvala
Odgovori