Uradila sam MRI. Rezultati su sledeći:
Uterus u AVF, normalne veličine i oblika,urednog intenziteta signala miometriuma, prelazne zone i endometriuma, praznog kavuma. Sa prednjeg zida supracervikalno, formira se ekspanzivna promena veličine 60x60x65 mm, jasno ograničena, polimorfnog intenziteta signala. U T1W niskog i dosta homogenog intenziteta, dok se u T2W dominantno povišenog i nehomogenog intenziteta signala. Nakon I.V. kontrastnog pojačanja nehomogeno se opacifikuje prateći dinamiku opacifikacije miometriuma.
Grlić pravilan, normalne veličine, centralno postavljenog cervikalnog kanala.
Jajnici su uredne veličine. U projekciji desnog ovariuma cista dimenzija 30x20 mm, a u projekciji levog takođe dimenzija 32x20 mm. Obe ciste su tankog zida, netipičnog MR izgleda, obe sekvencije su homogenog, hiperintenznog sadržaja i nakon I.V. kontrastnog pojačanja se ne opacifikuju. Takav izgled se može obijasniti elementima sadžaja krv?, veći procenat masti? Levi jajnik je potisnut kranijalno opisanom tumefakcijom koja,diff dg, eventualno, može da potiče i od njega, ali obzirom na izgled i MR karakteristike, mišljenja sam da je tumefakcija ipak porekla miometriuma i da odgovara miomu uterusa.
Ne vide se znaci slobodne tečnosti u peritoneumu.
Zaključak: Myoma uteri.
Imam 30 godina i nemam dece, a želim trudnoću! Nisam nikada pokušavala da ostanem u drugom stanju, da li smem sa ovakvom dijagnozom? Da li postoji nekakva terapija?
Miomi, pitanje za obgyn
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik