Danas sam bila na UZ i dijagnoza je> : Dysplazio fibrocystica mammae bil. Glandularna kondenzacija leve dojke dif.dg.Tu Lgl prednje aksilarne linije levo-stacionirana.
Receno mi je da to moraju da mi izvade. Imam 32 god i dvoje dece. Baka mi je umrla od raka dojke.
Zanima me kako izgleda ta operacija, da li je u totalnoj anesteziji, koliko se lezi u bolnici.
Volela bih i da uradim tumor markere, ali ne znam koje, pa neka mi neko ko je ovo prosao pomogne.
I jos na kraju da mi neko preporuci dobrog hirurga onkologa.
UZ sam radila kod dr. Zorke Damjanovic, u ARS Medica u Tomaza Jeza5.
Strasno sam uplasena i molim za pomoc.
Molim tumacenje-Dysplazio fibrocystica mammae bil.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Jun 30, 2007 1:02 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Evo ja mogu da ti pomognem,ali ne strucno.Moja mama od skora ima problem, sto se tice tumor markera njoj su radili c15-3 koji se radi za dojke,jetru i jos nesto. A sto se hirurga tice nama su naveli dvojicu sa klinickog centra ali se jako tesko stize do njih. Prvi je Momcilo Inic a drugi Neven Jokic. Zelim ti puno srece!
Ja mogu da ti ispricam ono sto je moje iskustvo.Ja sam prvo vadila jedan veliki fibroadenom i zariste maligno sa jednim delom zljezdanog tkiva iz leve dojke.Ta operacija je bila pod totalnom anestezijom,trajala je oko 40 minuta i izasla sam iz bolnice sutra dan.Treba da imam jos jednu vecu operaciju isto pod totalnom anestezijom i rekli su mi da koliko cu lezati u bolnici zavisi od drena koji ce cistiti ranu-koliko diugo on bude vukao,toliko dugo cu lezati.Totalna anestezije nije nista strasno-jednostavno zaspite,ni ne osetite kad i onda se probudite.Imate osecaj da ste samo trepnuli.Kad sam se ja probudila malo sam lezala u sok sobi 20ak minuta i onda su me odneli u moj krevet i tu sam jos malo spavala i to je to.Sve je posle toga bilo kao da se nista nije desilo.Da nije bilo tog drena ne bih ni znala da sam operisana.Posle operacije nista me nije bolelo,samo me taj dren malko zuljao.Ne treba se plasiti,sve to prodje!! 

Ja mogu da ti ispricam ono sto je moje iskustvo.Ja sam prvo vadila jedan veliki fibroadenom i zariste maligno sa jednim delom zljezdanog tkiva iz leve dojke.Ta operacija je bila pod totalnom anestezijom,trajala je oko 40 minuta i izasla sam iz bolnice sutra dan.Treba da imam jos jednu vecu operaciju isto pod totalnom anestezijom i rekli su mi da koliko cu lezati u bolnici zavisi od drena koji ce cistiti ranu-koliko diugo on bude vukao,toliko dugo cu lezati.Totalna anestezije nije nista strasno-jednostavno zaspite,ni ne osetite kad i onda se probudite.Imate osecaj da ste samo trepnuli.Kad sam se ja probudila malo sam lezala u sok sobi 20ak minuta i onda su me odneli u moj krevet i tu sam jos malo spavala i to je to.Sve je posle toga bilo kao da se nista nije desilo.Da nije bilo tog drena ne bih ni znala da sam operisana.Posle operacije nista me nije bolelo,samo me taj dren malko zuljao.Ne treba se plasiti,sve to prodje!! 

Ja mogu da vam ispricam moje iskustvo.Ja sam prvo vadila jedan veliki fibroadenom i zariste maligno sa jednim delom zljezdanog tkiva iz leve dojke.Ta operacija je bila pod totalnom anestezijom,trajala je oko 40 minuta i izasla sam iz bolnice sutra dan.Treba da imam jos jednu vecu operaciju isto pod totalnom anestezijom i rekli su mi da koliko cu lezati u bolnici zavisi od drena koji ce cistiti ranu-koliko diugo on bude vukao,toliko dugo cu lezati.Totalna anestezije nije nista strasno-jednostavno zaspite,ni ne osetite kad i onda se probudite.Imate osecaj da ste samo trepnuli.Kad sam se ja probudila malo sam lezala u sok sobi 20ak minuta i onda su me odneli u moj krevet i tu sam jos malo spavala i to je to.Sve je posle toga bilo kao da se nista nije desilo.Da nije bilo tog drena ne bih ni znala da sam operisana.Posle operacije nista me nije bolelo,samo me taj dren malko zuljao.Ne treba se plasiti,sve to prodje!! 

Rezultati iz nase bolnice su bili gotovi za nekoliko dana ali mi smo slali na analizu i u Madjarsku,e to se cekalo malo duze ,20ak dana i dodatno smo to placali.Ako zelite da odnesete negde jos na analizu,trebalo bi da vas lekari upute gde sve mozete.Tako je moj hirurg za mene ucinio.I ta analiza iz Madjarske je bila mnogo detaljnija i tamo su mi uradili tumor markere a ne ovde kod nas