Trebam savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Trebam savet

Post od Fimka »

Postovani,
Vec neko vreme-,zadnja tri-cetiri ciklusa, primecujem nesto cudno. Naime, ja sam bas higijenicar, i svako vece se tusiram pre spavanja. Ali primetila sam da mi vaginalni sekret ima cudan miris. Nemam pojacan sekret, nije gust ni nista, nego samo ima cudan miris. I bez obzira koliko se perem, i sa cim (koristila sam i gelove za intimnu higijenu, a i neko vvreme nisam), taj miris ostaje. Znam da je za neke zene karakteristicno da imaju specifican miris, ali ja ga pre nisam imala. A ne znam da li su gljivice ili sl. jer nemam pojacan sekret. Naime. planiram trudnocu, pa bih volela da znam da li je to nesto alarmantno, sto me moze spreciti u tome.
Hvala
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 14, 2007 3:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Shmizla »

pa jedini nacin da saznas je da odes kod ginekologa :lol:

inace mislim da ti ta sredstva za intimnu higijenu i cesto pranje u ovom trenutku vise odmazu nego pomazu
Fimka
Aktivan član
Aktivan član

Post od Fimka »

Pa ne znam,.. Mislis da je pranje jednom dnevno cesto pranje?
Fimka
Aktivan član
Aktivan član

Post od Fimka »

Inace gel za intimnu higijenu sam i pocela da koristim jer sam osetila neprijatan miris.
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

jednom dnevno je ok...
sto se intimnih gelova tice,lekari obicno kazu da je cista voda najbolja,ali i ja sama koristim intimne gelove jer se posle pranja vodom ne osecam dovoljno cisto..

ne znam sta da ti kazem...ja sam imala candidu,ali mi je bio pojacan sekret sto kod tebe nije slucaj.doduse ja nisam imala nikakav cudan miris...samo jaci sekret i ponekad svrab.
Sve u svemu jedino ti ostaje da odes kod lekara...sama neces moci da ustanovis sta je uzrok
Shmizla
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shmizla »

jednom dnevno je ok...
sto se intimnih gelova tice,lekari obicno kazu da je cista voda najbolja,ali i ja sama koristim intimne gelove jer se posle pranja vodom ne osecam dovoljno cisto..

ne znam sta da ti kazem...ja sam imala candidu,ali mi je bio pojacan sekret sto kod tebe nije slucaj.doduse ja nisam imala nikakav cudan miris...samo jaci sekret i ponekad svrab.
Sve u svemu jedino ti ostaje da odes kod lekara...sama neces moci da ustanovis sta je uzrok
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Znam da mnogim mojim prijateljicama ne odgovaraju ovi super tanki ulošci, bilo za svaki dan, bilo za dane tokom menstruacije...Prebaci se na pamučne, recimo Carefree. I naravno, idi kod ginekologa.
sve najbolje
Fimka
Aktivan član
Aktivan član

Post od Fimka »

Puno hvala!
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

A zar ipak nije bolje da odes kod ginekologa umesto da se lecis uloscima? :roll: Tim pre sto planiras trudnocu.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Da, naravno, obavezno idi kod ginekologa,...ideja sa ulošcima je samo predlog da pokušaš da promeniš nešto i vidiš da li se tegobe smanjuju. Naime, jednom prilikom dok sam čekala kod ginekologa iščitavala sam brošuru koja je ukazivala na najčešće uzroke i izazivače neugodnog sekreta. I na prvom mestu su navedeni dnevni ulošci-
No, pregled kod ginekologa sve sa Papom, kolposkopijom...je obavezan, posebno ako planiraš bebu.
Sve najbolje
Odgovori