Pozdrav svima
Trudicu se da budem kratka koliko je to moguce.
Evo mog problema:
Moj suprug se leci vec godinu dana, pocetna dijagnoza oligoastenospermija (imali smo 10mil spermatozoida i od toga svega 10%pokretnih). Posle par meseci terapije koju mu je prepisao urolog doslo je do pogorsanja, a zatim i do potpunog odsustva spermatozoida kao posledica jake upale mokracnih kanala.Onda smo presli na biljnu i vitaminsku terapiju pa je bilo poboljsanja.Prvi nalaz je pokazao da je upala sanirana, kao i bakterije koje su se u medjuvremenu pojavile, pokretljivost se popravila na 60% progresivno pokretnih, samo je broj bio 1.5mil. Sledeci nalaz je doneo poboljsanje u smislu broja, pa je sada 3mil.Sve drugo je u redu.Medjutim, neki lekari su vec poceli da nam preporucuju neki vid potpomognute oplodnje, kao inseminaciju, ali ja sam u dilemi da li da ih poslusamo ili da sacekamo jos malo, s obzirom da su vidljiva poboljsanja kod svake kontrole spermograma.
Inace, moji su rezultati svi u redu, ja imam 26, a suprug 30 godina.
Molim sve koji imaji neki savet da mi odgovore
Hvala unapred
Da li je vreme za inseminaciju
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga Cvjela
spermogram sam za sebi je nedovoljan za donošenje zaključaka!
Potrebno je videti da li je vaš partner imao predhodno izvesna oboljenja kao što je kriptorhisam (ne spuštanje tj. zadržavanje testisa u stomaku) te operacije, uvrtanje testisa uz otok, operaciju ingvinalne, skrotalne kile ili koju drugu operaciju u maloj karlici. Dali je imao polnih bolesti, zauške praćene komplikacijama, povrede genitalija.
Verovatno da je urolog vašem suprugu dao Klomifen, Testosteron ili Nolvadex koji bar u prvom delu uzimanja terapije dovoe do pada broja spermatozoida.
Suprug treba da uradi genetsko ispitivanje i hormone.
Ako mu nalaz ostane isti jedino IVF/ ICSI može da vam pomogne da dobijetet bebu.
Pozdrav DrPeđaDj
spermogram sam za sebi je nedovoljan za donošenje zaključaka!
Potrebno je videti da li je vaš partner imao predhodno izvesna oboljenja kao što je kriptorhisam (ne spuštanje tj. zadržavanje testisa u stomaku) te operacije, uvrtanje testisa uz otok, operaciju ingvinalne, skrotalne kile ili koju drugu operaciju u maloj karlici. Dali je imao polnih bolesti, zauške praćene komplikacijama, povrede genitalija.
Verovatno da je urolog vašem suprugu dao Klomifen, Testosteron ili Nolvadex koji bar u prvom delu uzimanja terapije dovoe do pada broja spermatozoida.
Suprug treba da uradi genetsko ispitivanje i hormone.
Ako mu nalaz ostane isti jedino IVF/ ICSI može da vam pomogne da dobijetet bebu.
Pozdrav DrPeđaDj