Pucnje noznih noktiju

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Banny_ks
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 12:38 pm

Pucnje noznih noktiju

Post od Banny_ks »

Imam problem sa pucanjem (uzduznim) nokta na malom (noznom) prstu. Bez ikakvog predhodnog "upozorenja" nokat se jednostavno polomi po duzini ili po sirini ali skroz do korena, sto je prilicno bolno. :cry:
Molim za savet.
Pozdrav iz Krusevca.
medi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 9:44 pm

Post od medi »

Meni se to upravo desava ali na noznom palcu. Nije bas pukao skroz ali se prelomio i vidi se bela linija uzduz.
Ja sam kupila neki lak za tretman nokta koji navodno sprecava pucanje i stiti nokat pa se nadam da ce pomoci.

Pazi da nosis udobnu obucu, da ti ne pritisce taj nokat.
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Post od iguana »

nisam strucna,obicno su takve promene karakteristicne za nedostatak vitamina u organizmu
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od make-up artist »

najbolje da savet potrazis kod dermatologa , ja kao pedikir mogu ti dati savet kako da problem saniras estetskim putem.Postoji takozvana fiberglas tehnika, to je jedan prozirni flaster koji se nanosi uz pomoc lepka i fiksira se polimerom ,matira se i ima efekat prirodnog nokta sprechava sirenje pukotine na noktu i stiti od povreda koje nokat moze izazvati dok je slobodan ,ako se zacepi moze doci do infekcije i deformiteta nokatne ploce.Ova tehnika se primenjuje i kod muskaraca i zena,takodje je i bezbedna da se radi na dechijim nokticima
tu sam da vam savet dam
Odgovori