Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam problem sa pucanjem (uzduznim) nokta na malom (noznom) prstu. Bez ikakvog predhodnog "upozorenja" nokat se jednostavno polomi po duzini ili po sirini ali skroz do korena, sto je prilicno bolno.
Molim za savet.
Pozdrav iz Krusevca.
Meni se to upravo desava ali na noznom palcu. Nije bas pukao skroz ali se prelomio i vidi se bela linija uzduz.
Ja sam kupila neki lak za tretman nokta koji navodno sprecava pucanje i stiti nokat pa se nadam da ce pomoci.
Pazi da nosis udobnu obucu, da ti ne pritisce taj nokat.
najbolje da savet potrazis kod dermatologa , ja kao pedikir mogu ti dati savet kako da problem saniras estetskim putem.Postoji takozvana fiberglas tehnika, to je jedan prozirni flaster koji se nanosi uz pomoc lepka i fiksira se polimerom ,matira se i ima efekat prirodnog nokta sprechava sirenje pukotine na noktu i stiti od povreda koje nokat moze izazvati dok je slobodan ,ako se zacepi moze doci do infekcije i deformiteta nokatne ploce.Ova tehnika se primenjuje i kod muskaraca i zena,takodje je i bezbedna da se radi na dechijim nokticima