ranica na grlicu materice

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
majamil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 9:46 pm

ranica na grlicu materice

Post od majamil »

Molila bih za savet nekog od strucnih ljudi sa foruma.
Vec 2 godine imam ranicu na grlicu, imam 24 godine, poslednja kolposkopija, od pre 2 nedelje je pokazala da je ranica i dalje ista, papa je 2. grupa i VS 3. grupa.
Mene zanima da li je ranica posledica neke infekcije (koju i sada imam) ili su u pitanju promene na tkivu drugog tipa obzirom da su i mama i moja baka imale histerektomiju (nalaz je bio dobar). Da kazem i to da je biopsija prosle godine pokazala "hronicni cervicitis". Interesuje me na sta se odnosi 3. grupa VS, pretpostavljam da to nije cist sekret?
Plasim se da uzrocnik mozda nije neki teratogeni virus, obzirom da nisam radjala i da li vredi da radim takve analize?
HVALA VAM UNAPRED!!!
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Marija M. »

Ja imam veliku ranicu,poslednjom kolposkopijom je potvrdjeno da nije opasna,lekar mi je prepisao poliginax i vaginalete na bazi kantariona i bilja,sledecu konrolu kolposkopijom sam zakazala za mesec dana a terapija traje vec dva meseca,Najbolje je pokusati sa biljnim preparatima tako su mi rekli moji lekari.A jedan mi je cak preporucio lasersko uklanjanje,sto je vecina drugih negirala jer kazu da nema potrebe jer to ne utice ni na zacece,ni trudnocu.Pozdrav :P
majamil
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 9:46 pm

Post od majamil »

Hvala puno MarijaM.
Probala sam i ja polyginaks par puta i bas sam mislila da probam neke vaginalete na bazi bilja (npr.bilje borca) bar da usporim taj proces do trudnoce. Inace za lasersku operaciju doktori uglavnom nisu za, bar do trudnoce.
Pozdrav!
sladjafarm
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm

Post od sladjafarm »

Evo i ja da se pridruzim. Bila sam na kompletnom pregledu pre mesec dana i dr mi je rekla da na grlicu postoji ranica,UZ je bio ok. Papa je 2.grupa, a za sekret je rekla da je ok i da ne treba ni da ga proverava. Koristila sam kutiju Polyginaxa,a sada koristi Macmiror. Dr mi je rekla da ce ipak raditi biopsiju i predlozila lasersko uklanjanje. Rekla je da je to laksa intervencija i da se radi u lokalnoj anesteziji. I da to treba da radim sto pre. A meni bi znacilo da odlozim par meseci jer imam obaveze,a i nemam trenutno 500 eura koliko iznosi biopsija i inervencija pa me zanima: DA LI OPERACIJA MOZE DA SE ODLOZI ILI BI TREBALO ODMAH REAGOVATI,AKO NEKO IMA SLICNO ISKUSTVO?
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Pa sad ako imate para za bacanje...Tek kad dobijete rezultate biopsije,donece se odluka o eventualnom laserskom uklanjanju.A ako niste radjali,koliko ja znam,uopste se ne preporucuju nikakve intervencije na grlicu,ako se ne mora,jer to utice na elasticnost i mogucnost dilatacije pri porodjaju...
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Kontakt:

Post od Marija M. »

Kako 500 evra,meni su u frontu rekli da je oko 5000 din,sve to.A u privatnoj klinici oko 300 evra.Ja bih volele da saniram ranicu ali se plasim pomalo laserske terapije,neko kaze da nije bas preporucljiva pre trudnoce,a jedan dr mi je rekao da je najbolje da se sanira sto pre,jer iako nije sada opasno kasnije moze da bude,a drugi mi je pak rekao da sam mlda i da sve to ostavim za posle radjanja.Ko je tu u pravu,sta vi mislite o tome?Pozdrav :P
Odgovori