Hipertireoza da li je nekome pomogao neki prirodni lek?

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
cvetnikola
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 10, 2007 11:35 pm

Hipertireoza da li je nekome pomogao neki prirodni lek?

Post od cvetnikola »

Cao svima! Ja se zovem Slavica imam 31 godinu i iz Arandjelovca sam. Imam malog sina Nikolu. Lecim se o hipertireoze vec 12 godina. Sve je pocelo 1995 kada sam zbog nekoliko nesvestica isla na sve moguce preglede i utvrdjeno je da imam hipertireozu bazedovljevu bolest.Od pocetka mi je "uvecano" desno oko. Odmah sam pocela da pijem lekove i vrlo brzo su se hormoni stabilizovali. Posto kod nas u Arandjelovcu nema endokrinog morala sam od pocetka da idem privatno na kontrole. Tako da sam isla kod nekoliko endokrinologa ( za ovih 12 godina kod 9 ).Do 2003.svi end. kod kojih sam bila slagali su se da je najbolje resenje da pijem lekove i da opcije nisu za mene. Za to vreme meni su hormoni bili u normali sa 2x1 ptu dnevno. Kada sam krajem 2002 otisla kod jos jednog endokrinologa da bih cula i njegovo mislenje on mi je predlozio operaciju. Kada sam to pomenula doktorki kod koje sam u tom periodu isla ona je se zgranula kada sam je pitala sta ona misli o tome!Rekla je Pa znam li ja kakvi su rizici, pa to nije uopste resenje za mene pa znam li ja koliko je imala problema imala neka njena studentiknja posle operacije itd. Ja sam bila bas zatecena i odmah pocetkom 2003 otisla sam kod jos jednog end. da bih cula jos jedno misljenje. On je takodje mislio da je najbolje da pijem lekove a i za radioaktivni jod i za operaciju je rekao da njisu pravo resenje za mene. Preporucio mi je da predjem na jedan francuski lek BASDENE koji jos uvek pijem. U prolece 2004 sam ostala u drugom stanju. Tokom trudnoce je sve bilo kako treba hormoni su mi bili dobri uz lek i 23.12.2004. sam se porodila carskim rezom bez ikakvih problema i rodila zdravog sina. Posle porodjaja sam prekinula lekove i posle malo vise od godinu dana ponovo pocela da ih pijem jeer su mi hormoni ponovo bili visoki. E sad kada sam posle toga otisla na kontrolu end. mi je preporucio operaciju, iako je pre toga rekao da to nije za mene. Ja sam ponovo otisla kod jos jednog jednog endokrinologa i on je rekao da kod ne dolazi u obizr operacija. Tako da sam resila da potrazim nove informcije na internetu posto svako razlicito prica na ista pitanje imaju razlicite odgovore i kad im pomenes nekog drugog endokrinoga odmah te drugacije gledaju. I nasla sam mnoge informacije o analizama koje mi niko nije pomenuo iako se lecim vec 12 godina i mnogo drugih korisnih saveta. Molila bih svakog ko ima slicne probleme kao ja da mi je javi i da podelimo iskustva a narocto ako je nekom pomogao neki prirodni lek. Ja cu svakom preneti moja dobra iskustva!
Puno pozdrava i poljubaca svima na forumu od Slavice iz Arandjelovca sa malim sinom Nikolom!
Odgovori