Molim Vas doktorka za pomoc! Imam 30 godina i prosle godine sam prvi put ostala u drugom stanju. Pre toga nisam nikada imala prekid trudnoce niti sam bila bolesna. Trudnoca je bila zeljena i do 4 meseca sve je bilo u redu. Na zakazanom pregledu je tada utvrdjena hlamidija. Dobila sam terapiju - tolikar inekcije (ukupno 10). Nakon terapije na ultrazvuku doktor je utvrdio da sa bebom nesto nije uredu. Dobila sam uput za KCS i tamo nakon ispitivanja, receno mi je da je najbolje prekinuti trudnocu.Izvinjavam se zbog duzine pisma, ali mi je zaista neophodan savet i razjasnjenje sta se to tacno desilo? Strah me da ponovo zatrudnim i opet prodjem kroz slicno iskustvo
Izvestaj o perinatalnojautopsiji:
Klinicka dijagnoza: Grav HBD 24. fokomelia fetus
Sazetak toka trudnoce: Prva trudnoca, komplikovana ultrasonografski dijagnostikovanim anomalijama ploda zbog cega je izvrsen terapijski prekid trudnoce instilacijom 13.08.2004.
Zakljucak i komentar: Autopsija ploda zenskog pola, iz terapijskog pobacaja, utvrdjeno postojanje simetricnog zastoja intrauterinog rasta i poremecaja razvoja skeletnog sistema ploda, koji odgovara OSTEOGENESIS IMPERFECTA i to tipu II, koji je recesivno nasledno oboljenje. Nema visceralnih anomalija ploda niti znakova infekcije.
[/b]
terapiski prekid trudnoce - sta dalje?!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik