oticanje ruku nogu i lica

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
sbuzic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sbuzic »

jel moze neko da mo da savet sta da radim jako mi oticu noge,ujutru ruke i lice.Nije mi prva trudnoca i ranije sam oticala ali ne ovako rano.Sada sam u 27.nedelji blizanacke trudnoce,pritisak mi je ok,i nemam proteine u mokraci.Hvala
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Pa moj savet ti je da odes kod ginekologa i to sto pre. Meni su u trudnoci oticale samo noge, a lekari su me stalno pitali da li mi oticu i ruke i lice, jer to moze ( A NE MORA!!!) biti simptom trudnickog trovanja! Mozda je sve to usled vremena i visokih temperatura, ali mislim da ne treba da rizikujes.
Zato ne cekaj, nego otkloni sumnju na strucnom mestu.
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

i ja oticem ali imam manjak proteina u krvi.
sbuzic
Stalni član
Stalni  član

odgovor

Post od sbuzic »

pa i ja imam manjak proteina u krvi a ja sam mislila na visak proteina u mokraci koja na daj Boze ukazuje na peeklamsiju.Meni ti otoci spadnu cim se probudim samo mi noge ostanu otecene.Svakako hvala
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

meni je dokt rekla da hoce i od manjka proteona u krvi da se otice.
ako se secas imala sam na pocetku hiperstimulaciju, i sad su mi simptomi slicni (napet stomak desno od pupka, tesko ustajem, i zadrzavam mnogo vode).

ovo mi se desi kad god preteram sa hlebaom i teteninama, a za vreme ovih vrucina sam slabo kuvala i nekvalitetno jela, a kad god imam priliku ogrebem se kroasan, picu, itd
sbuzic
Stalni član
Stalni  član

Post od sbuzic »

uf dobro je nisam jedina doduse jeste da nosim blizance pa me to tesi za nabacenih 20 kg,a tek sam usla u sedmi mesec.Da moguce je oticati i od manjka proteina u krvi tacno je, a ja se iskreno nadam da ce to biti srazmerno u odnosu na mesece trudnoce,da me ne bi strpali u bolnicu.Srecno!!
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam otprilike u to vreme oko 26-27 nedelje pocela da oticem sa blizancima, svi su mi govorili da nije nesto u redu da je rano, medjutim sve je bilo ok, ja sam se posavetovala sa dr uradila sve analize, i rekao mi je na kraju, vazno je da je sve ok, a sad pa tako je kako je, dve su bebe :D
double trouble is my life
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

ja sam otprilike u to vreme oko 26-27 nedelje pocela da oticem sa blizancima, svi su mi govorili da nije nesto u redu da je rano, medjutim sve je bilo ok, ja sam se posavetovala sa dr uradila sve analize, i rekao mi je na kraju, vazno je da je sve ok, a sad pa tako je kako je, dve su bebe :D
double trouble is my life
sbuzic
Stalni član
Stalni  član

Post od sbuzic »

da ocekivati je da je blizanacka trudnoca vece opterecenje za organizam,i samim tim i ove vrucine doprinose tome.U svakom slucaju puno hvala i poljubi zvezdice.
Odgovori