sta bi moglo biti uzrok preskakanja?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

sta bi moglo biti uzrok preskakanja?

Post od jesensky »

znam da je ovo cesta tema na ovome forumu,..ali htio bih (ako je moguce) misljenje ljekara,..
povremene preskoke sam poceo osjecati do unazad 3 godine ,kad sam i fasovao cvoric na stitnoj (hormoni su u normali) ,..
dakle,preskakanja,..cesto znam osjecati nalagodu u prsima,osobito nakon jela, legnem vodoravno,..cesto osjecam i lupanje srca,..
ekg-a sam do sada nebrojeno uradio,..posljednji ultrazvuk prije godinu (uredan),..prije 7 dana uradjena ergometrija (nalaz uredan,uz postignuti max.puls),..tlak regularan,..120/80,...puls kad ustanem oko 60,preko dana oko 80-85,..
radjena i gastroskopija,zbog sumnje na hijatusnu herniju,..ali nalaz je i tu uredan,..napominej da sam prilicno nervozan,i tesko zaspem.
jucer i danas iz cista mira sam poceo da dobivam preskoke,..po nekoliko puta na dan,..sto bi reklo iz cista mira.
prije sam koristio "inderal" po preporuci kardiologa,..te sam ga danas opet ukljucio 2x1/4 tableta,..mislim iskreno,malo me je i stid da toliko trcim od doktora do doktora,ali sta bi bilo najbolje da radim?
acaraca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 3:23 am

Post od acaraca »

Aritmije, palpitacije i ekstrasistole imaju veoma razlicite uzroke.
Cesto se ti uzroci ne mogu da otkriju i lece se samo posledice, tj. aritmije.
Bitno je da aritmije nisu maligne, tj. da ne nastaju iz nekog ozbiljnog srcanog oboljenja. To se utvrdjuje ergometriojskim testom koji je kod Vas uredan.
Betablokeanti kao Inderal (Propanalol) cesto se koriste u suzbijanju aritmija.
Pocetna doza moze biti 3 x dnevno po 10 mg. (Propanalol usporava rad srca i smanjuje pritisak, ali mu je duzina dejstva 6-12 sati).
Bitno je da ovaj lek uzimate redovno i na dugu stazu. Ako jednom pocnete - uzimajte sve dok Vam Vas kardiolog ne savetuje nesto drugo.
Svaku promenu u intenzitetu i tipu aritmija koje osecate obavezno najavite svom kardiologu.
Dobro bi bilo da pijete cajeve za smirenje zivaca.
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

hvala lijepo na odgovoru,imam jos jedno pitanje,na posljednjem kardiloskom nalazu je pisala dijagnoza "repolarno nadrazen simpatikus",da bi neko mogao da mi pojasni sta je to?
Odgovori