hsg

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
cica79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 19, 2007 12:34 pm

hsg

Post od cica79 »

U petak bi trebalo da radim hsg. Radice mi bez anestezije i posle 3 do 4 sata pustiti kuci.
Da li cu krvariti posle toga, da li treba da ponesem uloske, nisam pitala pa ako neko zna da mi kaze!

Hvala
gmilakovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2005 2:45 pm

Post od gmilakovic »

Draga Cico,

nista Vas ne kosta da ponesete uloske (komad - dva).
I ja sam radila bez anestezije i mogu reci da nije toliko strasno, mada je prag bola kod svakoga razlicit.
Ja sam imala malo krvarenje, koje je proslo za dva-tri dana. Naravno, po zavrsenoj proceduri je bilo malo jace, a onda sve manje i manje.

Sa srecom.
Barilli
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 30, 2006 6:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Barilli »

Popij sat dva pre intervencije nesto protiv bolova: ibuprofen,diklofenak i sl. Za svaki slucaj, mada bolovi nisu strasni, slicno kao menstrualni. Obavezno ulozak, ako nista drugo, curkace kontrast koji ti ubrizgaju. Srecno! Ja sam odmah posle ustala i isla kuci.
cica79
Novi član
Novi član

Post od cica79 »

Hvala Vam na odgovoru. Ja se nesto ne plasim posebno bola, jer sam bez anestezije radila biopsiju grlica materice i nije bilo strasno. Doktor mi je rekao da je neprijatno kao i svaki pregled, da cu da odlezim malo 3 do 4 h i ako hocu mogu popodne na posao.
Ja mu verujem i to mi je jako vazno!

Pozdrav
Dark Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:17 pm

Kada ?

Post od Dark Angel »

Kada se radi HSG ?
Postoji li neki odredjen termin (dan ) od pocetka menstrualnog ciklusa ?
Postoji li neka posebna procedura/priprema za HSG ?
cica79
Novi član
Novi član

Post od cica79 »

Hsg se radi od 7 do 10 dana ciklusa. Treba da se urade vaginalni , cervikalni bris i da naravno budu uredu, krvna slika i sedimentacija. Ako radis o trosku drzave treba ti uput iz doma zdravlja. To mi je u utorak rekao moj doca iz bolnice.
Sve sam odradila od utorka do danas, samo jos da sutra vidim rezultat briseva.
cecans
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 20, 2007 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od cecans »

koliko vremena se ceka za hsg i koliko kosta?
unapred hvala
cica79
Novi član
Novi član

Post od cica79 »

Da budem iskrena ja cu raditi u drzavnoj bolnici, ne znam koliko se ceka i koliko kosta, jer imam neku "vezu",
samo mi je trebao uput iz doma zdravlja od mog ginekologa.U stvari ako radis u drzavnoj ustanovi, ne kosta nista sem participacije, a kod privatnika je negde od 150 do 200 e ( ovo su malo zastarele cene) mozda je i skuplje.
Ja sada imam drugi problem sada su mi stigli rezultati brisa (vaginalni i cerviksa) i imam STREPTOCOCCUS BETA HAEMOLYTICUS grupe B i mislim da necu moci sutra da radim HSG. Cekam da pozovem dr pa sta on kaze, ali ako neko zna da li moze ili ne da se radi hsg neka mi javi , jako sam nestrpljiva.

Hvala
Odgovori