samo kratko reci o rezultatima

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
pcelica_1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 27, 2007 9:17 am

samo kratko reci o rezultatima

Post od pcelica_1 »

da li mi mozete reci sta tacno znaci;
u nalazu pap testa pise:
dosta L i detritusa.-sta to znaci, nikada mi nije bilo u nalazu?
celije gornjih slojeva bez atipije. PA II.-ovo mi je jasno, tako je uvek do sada i pisalo.

inace, vaginalni bris je VI grupa, vec tradicionalno, godinama, ali nemma nikkavog peckanja, svraba..
i kada vas vec pitam, sta vi mislite da li bih ipak trebala krenuti u intezivni napad moje kandidice gljivice, jer mi moj ginekolog ne kaze nista da je opasno, cak naprotiv..imam 29g..i ako bog da zelela bih da zatrudnim, pa i zbog toga.

unapred hvala! i nemojte da vas maltretiram, samo ako mozete kratko da mi kazete. :roll:
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

L je za leukocite,a detritus bi najprostije znacio tkivo i naverovatnije neki mikroogranizmi zajedno,koji tu su u mixu tj kod infekcija uvek ima"otpada tkiva
pcelica_1
Novi član
Novi član

Post od pcelica_1 »

puno hvala..jasno mi je za leukocite..inace mi je u urinu malo povecan broj leukocita i to ne moze antibioticima vec cu piti caj od brusnice..a vec pijem dosta tecnosti skoro 4-5l..

e sada ne znam za te komadice..

ali svakako to nije nista strasno..cim je papa II..i dr bi mi rekla..

od cega li je ta infekcija kada su mi leukociti povecani..nesto sam gledal rezultate poslednje dve god..uvek mi je tako u urinu..

ali nikad nije oisalo u papa testu za L i detritus!

hm..mozete jos malo detaljnije ovom laiku..
:oops: :roll:
dannina
Aktivan član
Aktivan član

Post od dannina »

Ma PAPA ti je ok,treba da uradis urinokulturu i cervikalni bris da se vidi sta te konkretno muci tj da li imas infekciju i koje krivac,pa da se lepo lecis.Nista za paniku samo dovrsi ispitivanja,pa sa nalazima kod dr i da se vidi sta ce dalje u odnosu na rezultate i tvoje tegobe.
Srecno!
pcelica_1
Novi član
Novi član

Post od pcelica_1 »

ali meni moj ginekolog nista nije rekao..samo me pitao da li imam peckanje, ..a ja to nemam!!
slucajno sam se ovde obratila..hm..

danas sam odnela rezultee laboratorije pa i urina kod dr opste prakse..i i u urinu imam 8-10 lukocita a dozvoljeno je 4..ali to sam se setila da je bilo i prosle godine u urinu i niko mi nista nije rekao..pre dve god sam radila urino kulturu i imala malo vise bakterija ali posle meesc dana ej sve bilo ok..

e, a sad ja nez nam zaista sta je cervikalni bris..zar to nije papa test?
sada sam uplasena!

pogledacu po netu sada..ali sam zaista iznenadjena,,s obzirom da je moj ginekolog vrstan strucnjak, zena sa dugo god iskustva..hm...
dannina
Aktivan član
Aktivan član

Post od dannina »

Slusaj,tvoj izbor sta ces sa sobom,samo ne treba da uporedjujes svoje sadasnje reuzltate sa onim od pre 2 godine!To nema veze,treba sad da sagledas kompletnu situaciju.PAPA test je pregled mikroskopski celija grlica materice,a cervikalni bris je mikrobioloski nalaz gde se traze patogeni mikroorganizmi tj da li imas infekciju.To su 2 razlicite stvari.
I treba uporediti nalaze sa tvojim eventualnim tegobama,pa tek onda odluciti dali si za lecenje ili ne.
Vec rekoh bez panike :)
pcelica_1
Novi član
Novi član

Post od pcelica_1 »

hvala puno svakako!!!
niste me dobro razumeli-ne uporedjujem rezultate od pre dve god, nego kazem da mi je i tda i bilo vise leukocita u urinu..kao i sada..
samo sam iznenadjena da mi moj ginekolog nije nista rekao po pitanj ovonedeljnog nalaza o kome sam vam pricala..tj papa testa i vaginalnog sekreta..
rekla mi je da je sve ok..eto..zato sam iznenadjena!
tegobe nikakve nema..znaci nista ne osecam..videcemo..

svakao sledece nedelje idem na redovan ultrazvuk grudi, pa cu tog drugog mog dr,takodje ginekologa pitati i po pitanju svega o cemu sam i vama pisala.
eto..

hvala vam svakako!!
Odgovori