Nekih desetak dana sam bio pod uticajem promaje (bar 6-8 sati dnevno) i kao posledica toga (moje mishljenje) je doshlo do potpune zategnutosti misica u predelu lopatice, vrata, ramena i leve ruke - bol koji se javlja je najjachi u predelu lakta i podlaktice i intenzivan je prilikom sedenja...
Prvo sam posetio neuropsihitra koji je konstatovao cervikobrahijalni sindrom i dao terapiju: kapsule Parafona 3x2, Naksetol 2mg 2x1, Chymoral forte 3x2 i Bensedin 5mg 2x1. Kako posle 2 dana nije doshlo do smanjenja bolova dodao je 6 dana injekcije KETONAL 2x1 (12kom), Lemod solu 40mg 1x1 (6kom) i B Complex 1x1 (6kom) - kao posledica je doshlo do blagog smanjenja bolova i blagog opushtanja mishica ali bol nije prestao.
Uradjen je i RTG C dela kichme i dr spec. ortopedije je postavio dijagnozu Spondylosis ver lumbalis gravis(G) pa je prepisao Movalis 1 dnevno i Tetrazepam 1x uveche + preporuka za fizikalnu terapiju... MR
Ja sam ubedjen da mi svi ovi bolovi potichu usled dugotrajne promaje a spondiloza koja je utvrdjena za sada mi ne zadaje problema ali ce verovatno u buducnosti (imam 40 godina)
Primio sam i blokadu (bez rezultata) kao i injekcije Trodona - ni to nije delovalo
Napominjem da sam potpuno pokretan bez ikakvog bola pri pokretanju vrata jedino shto je prisutan taj stalni bol u levoj ruci koji mi ne dozvoljava da radim (grafichki dizajner, kompjuter) a i otezava mi voznju - misici u ramenom delu su prezategnuti ali polako popushtaju
Promaja ili spondiloza - pitanje je sad?
p.s. planirao sam da 11.08 idem na more kolima, sada nisam bash sposoban za dugu voznju - ima li nade da se dovedem u red za ovako kratko vreme (vec sam nedelju dana pod terapijama)
Dugotrajno izlaganje promaji....
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt: