Dugotrajno izlaganje promaji....

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
alek_ts
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 11:46 am

Dugotrajno izlaganje promaji....

Post od alek_ts »

Nekih desetak dana sam bio pod uticajem promaje (bar 6-8 sati dnevno) i kao posledica toga (moje mishljenje) je doshlo do potpune zategnutosti misica u predelu lopatice, vrata, ramena i leve ruke - bol koji se javlja je najjachi u predelu lakta i podlaktice i intenzivan je prilikom sedenja...

Prvo sam posetio neuropsihitra koji je konstatovao cervikobrahijalni sindrom i dao terapiju: kapsule Parafona 3x2, Naksetol 2mg 2x1, Chymoral forte 3x2 i Bensedin 5mg 2x1. Kako posle 2 dana nije doshlo do smanjenja bolova dodao je 6 dana injekcije KETONAL 2x1 (12kom), Lemod solu 40mg 1x1 (6kom) i B Complex 1x1 (6kom) - kao posledica je doshlo do blagog smanjenja bolova i blagog opushtanja mishica ali bol nije prestao.

Uradjen je i RTG C dela kichme i dr spec. ortopedije je postavio dijagnozu Spondylosis ver lumbalis gravis(G) pa je prepisao Movalis 1 dnevno i Tetrazepam 1x uveche + preporuka za fizikalnu terapiju... MR

Ja sam ubedjen da mi svi ovi bolovi potichu usled dugotrajne promaje a spondiloza koja je utvrdjena za sada mi ne zadaje problema ali ce verovatno u buducnosti (imam 40 godina)

Primio sam i blokadu (bez rezultata) kao i injekcije Trodona - ni to nije delovalo

Napominjem da sam potpuno pokretan bez ikakvog bola pri pokretanju vrata jedino shto je prisutan taj stalni bol u levoj ruci koji mi ne dozvoljava da radim (grafichki dizajner, kompjuter) a i otezava mi voznju - misici u ramenom delu su prezategnuti ali polako popushtaju

Promaja ili spondiloza - pitanje je sad?

p.s. planirao sam da 11.08 idem na more kolima, sada nisam bash sposoban za dugu voznju - ima li nade da se dovedem u red za ovako kratko vreme (vec sam nedelju dana pod terapijama)
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Mislim da je terapija bila za sada sasvim u redu, pogotovo sto i vi navodite da su tegobe pocele da se smanjuju.

NIsam siguran da je u ovako "rovitoj" fazi pametno da vozite do mora.

Sto se tice vase dileme, da li je uzrok problema promaja ili spondiloza, ja ipak glasam za spondilotu.
Odgovori