sterilitet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
katarinass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 4:40 pm

sterilitet

Post od katarinass »

U braku sam nesto vise od godinu dana, pokusavam ostati trudna ali ne ide. Pocela sam sa pretragama jer ne zelim vise cekati i stvar prepustati olako. Imam 29 godina, dosad nisam radjala niti imala pobacaja. Nisam imala nekih ozbiljnijih oboljenja. Dva puta u zivotu sam imala upalu jajnika, oba puta sam se lijecila. menstruacije su mi redne, dolaze na 28 dana i umjereno su bolne. Traju od 5-7 dana. Dosad sam uradila Vs (II stepen), bakteriloski nalaz mi je uredan, krvna slika je ok, radila sam HSG(nalaz je dobar). Suprug je uradio spermogram(odlican je). Sta dalje da radimo? Koje jos pretrage treba da uradimo?
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veki30 »

Jesi li radila folikulometrije, one dosta pomazu, ali najvaznije je pokusaj da se ne opterecujes, vecina stvari proizilazi iz glave i silna zelja pravi blokade, znas kako su meni rekli, e nece to kad ti hoces, nego kad neces, i stvarno je tako i bilo, kad sam digla ruke i pocela da planiram letovanja, zimovanja, resavanje nekih stvari koje sam htela da ostavim za kasnije, desilo se.
katarinass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 09, 2005 4:40 pm

Hvala na odgovoru!

Post od katarinass »

Veki, hvala na savjetu!
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:) Katarina uradite hormonski status 2-3 dan menstruacije da bi se utvrdilo dali su hormoni u redu.
Takođe nije loše uraditi: praćenje rasta folikula transvaginalnim ultrazvukom, ASA i PCT test.
Naravno to će odrediti vaš ordinarijus! SREĆNO :lol:
Odgovori