Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
Hajde jos jednom da probam
Problem i dalje stoji, a niko da mi odgovori...
Uspjela sam da odstranim kozicu koja se odvojila, a onaj dio sto je uz zdravu kozu sada izgleda kao da je izboden iglom.
Ima li neka krema ili nesto sl.?
verovatno imas izuzetno suvu kozu stopala.Moja preporuka je krema na bazi kalendule tj nevena koju mozes nabaviti u apotekama.Verovatno se radi o koncetrisanim ragadama kod tebe je slucaj na prednjem delu stopala obicno se javljaju na petama,vrlo su bolne ako se problem zapusti i ode u dubinu,postoji mogucnost pucanja koze i krvarenja,vrlo neprijatna i bolna situacija.Ako je problem ucestale prirode kao sto kazete posavetujte se sa dermatologom,pozzzzzzz
Meni se to desava leti jer nosim obucu od vestackih materijala – tipa japanke. Mazem Baleinim fuss balsamom ili njihovim buterom za stopala i pomaze (cena ovih prozivoda je negde po oko 200 din), ne pucaju mi vi vise stopala (i meni su ''pucali'' donji delovi prstiju i jastucici)!
helenav napisao:Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
Jesi li rijesila taj problem sa stopalima ? I ja imam isti problem,a niko od doktora da odgovori. Vise neznam gdje da trazim pomoc.
helenav napisao:Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
Jesi li rijesila taj problem sa stopalima ? I ja imam isti problem,a niko od doktora da odgovori. Vise neznam gdje da trazim pomoc.