problem sa stopalima (kao krljust)

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

problem sa stopalima (kao krljust)

Post od helenav »

Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! :lol: Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. :D . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Post od helenav »

Hajde jos jednom da probam :roll:
Problem i dalje stoji, a niko da mi odgovori...
Uspjela sam da odstranim kozicu koja se odvojila, a onaj dio sto je uz zdravu kozu sada izgleda kao da je izboden iglom.
Ima li neka krema ili nesto sl.?
make-up artist
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od make-up artist »

verovatno imas izuzetno suvu kozu stopala.Moja preporuka je krema na bazi kalendule tj nevena koju mozes nabaviti u apotekama.Verovatno se radi o koncetrisanim ragadama kod tebe je slucaj na prednjem delu stopala obicno se javljaju na petama,vrlo su bolne ako se problem zapusti i ode u dubinu,postoji mogucnost pucanja koze i krvarenja,vrlo neprijatna i bolna situacija.Ako je problem ucestale prirode kao sto kazete posavetujte se sa dermatologom,pozzzzzzz
Hejli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 10:03 am

Post od Hejli »

Meni se to desava leti jer nosim obucu od vestackih materijala – tipa japanke. Mazem Baleinim fuss balsamom ili njihovim buterom za stopala i pomaze (cena ovih prozivoda je negde po oko 200 din), ne pucaju mi vi vise stopala (i meni su ''pucali'' donji delovi prstiju i jastucici)!
mogila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 13, 2005 1:39 pm

Post od mogila »

Meni to jako liči na bradavice. Potraži po netu plantars warts, ili bradavice na tabanima.
elin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 9:38 pm

Re: problem sa stopalima (kao krljust)

Post od elin »

helenav napisao:Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! :lol: Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. :D . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
Jesi li rijesila taj problem sa stopalima ? I ja imam isti problem,a niko od doktora da odgovori. Vise neznam gdje da trazim pomoc.
elin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 11, 2007 9:38 pm

Re: problem sa stopalima (kao krljust)

Post od elin »

helenav napisao:Imam jedno pitanje, naime samo ljeti mi se javlja ovaj problem. Na noznom palcu i jastucicu ispod prstiju mi se javlja hrapava koza. To ne bi bio problem da je obicno zadebljanje. Ona je hrapava u tom smislu da se guli, ali ne povrsinski nego ide u dubinu koze (mene podsjeca na krljust), u stvari kao sitne tackice koje postaju hrapavije i idu u dubinu koze. Mozda postanem i riba s vremenom! :lol: Kada to pokusavam da skinem sa kamenom za stopala onda moram samo u jednom pravcu (odozgo na dole) i malo skinem, ali problem i dalje stoji, a ako probam da sastruzem (gore dole) onda samo stvorim veci problem tako sto zadignem i zdravu kozu i onda izgleda kao izbodena iglama. Mojoj prijateljici se to jednom desilo i kaze da je bas nezgodno i da je i nju boljelo, ali je proslo samo od sebe. Inace redovono odrzavam higijenu cijelog tijela i stopala naravno. Tusiranje pred spavanje i mazanje stopala njeznom kremom. :D . Ne znam sta bih mogla koristiti. Inace na moru od slane vode osjecam peckanje na mjestima gdje imam taj problem. Nemam problem sa znojenjem stopala i sa neprijatnim mirisom, ali ovo je bas nezgodno.
Jesi li rijesila taj problem sa stopalima ? I ja imam isti problem,a niko od doktora da odgovori. Vise neznam gdje da trazim pomoc.
Odgovori