Postovani
Trenutno sam u velikoj dilemi i ne znam sta da radim i Vase misljenje bi mi mnogo znacilo.
Naime, moj suprug se leci vec godinu dana, pocetna dijagnoza oligoastenospermija. Tada je broj spermatozoida bio 10mil, pokretnih svega 10%. Posle par meseci terapije koji mu je prepisao urolog, nikakavog poboljsanja nije bilo, a na sve to je jos i dobio jaku upalu mokracnih kanala pa je na kraju sve rezultiralo potpunim odsustvom spermatozoida.Ni spermokultura nije bila u redu.Onda smo presli na biljnu i vitaminsku terapiju, pa smo posle tri meseca sredili i upalu, i bakterija je nestalo, pojavilo se 1.5mil spermatozoida a pokretljivost se povecala na 60% progresivno pokretnih. Nastavio je sa terapijom pa sada imamo 3mil, dakle duplo vise spermatozoida. Pokretljivost je i dalje dobra niti su se bakterije vratile.
Medjutim, neki lekari nam preporucuju da ne cekamo vise, vec da odmah pocnemo pripreme za neki vid potpomognute oplodnje, jer kazu ne treba cekati, godine prolaze. Ja inace imam 27 a suprug 31 godinu.
Ali ja bih da sacekam jos malo, kada vec na svakoj kontroli ima poboljsanja, a i ne mislim da bas imamo mnogo godina.Sta vi mislite, da li da sacekam jos neko vreme jer je suprug i dalje na istoj terapiji a kontrole radimo na 3 meseca?
Hvala unapred
Da li da cekam
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik