pritisak 125/55

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
gigi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 1:03 am

pritisak 125/55

Post od gigi »

Nigde na netu ne mogu da pronadjem informacije o pritisku 125/55... Je li to (pred)znak nekog problema.... Takav pritisak imam unazad 2,3 godine (ranije 125/80).... Ako moze neko da mi rastumaci... Napominjen da nemam nikakvih zdrastvenih problema, bar se ne manifestuju, imam 32 godine, pusim oko 20 cigareta dnevno, popijem bar 3 kafe dnevno, i posao mi se svodi na sedenje pred monitorom... Nosi li takav pritisak nesto "opasno sa sobom"....
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Normalan pritisak je po novom 115/75. Ovaj 125 mislim da je donekle ok, al 55 je prenizak. Ne znam kakve probleme to moze da vam stvara, prepustam to doktorima sa foruma :wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

cao

Post od ontario »

Gigi malo ti je prenizak...55 nije za igranje! :-
Smanji cigarete,smanji kafu pa javi da li ti je bolji!
Ne znamo,a interesovace i nasega doktora Ivicu da li imate drugih simptoma....glavobolja,vrtoglavica,slabost......i da li je to svakodnevni pritisak,a ako jeste da li ste trazili savet od doktora? Da li vam varira pritisak u toku dana?Da li koristete kakve lekove ili ste na dijeti?
Zelim Vam srecu.........i znam da cete dobiti odgovor od naseg doktora jako brzo! :wink:

Pozdrav :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

"Donji" ili dijastolni pritisak se ne mora leciti dok je iznad 500mmHg i pod uslovom da pacijent nema nikakve tegobe. Ako nemate tegobe, lecenje nije potrebno, ali da bi trebalo da promenite stil zivota (ostavite pusenje, priustite sebi vise kretanja) - to stoji.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
gigi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 19, 2007 1:03 am

hvala

Post od gigi »

Puno hvala na odgovorima....

Kako nemam nikakvih problema sa zdravljem, a nisam ni na dijeti ili nesto slicno pretpostavljam da je onda sve OK....

Mozda za neki dalji komentar da se bavim prilicno stresnim poslom, spavam oko 5 sati dnevno, ostatak dana trka, frka i pred racunarom (sa puno kafe i cigareta :( )....

Hvala jos jednom na odgovorima...
acaraca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 3:23 am

Re: pritisak 125/55

Post od acaraca »

gigi napisao:Nigde na netu ne mogu da pronadjem informacije o pritisku 125/55... Je li to (pred)znak nekog problema.... Takav pritisak imam unazad 2,3 godine (ranije 125/80).... Ako moze neko da mi rastumaci... Napominjen da nemam nikakvih zdrastvenih problema, bar se ne manifestuju, imam 32 godine, pusim oko 20 cigareta dnevno, popijem bar 3 kafe dnevno, i posao mi se svodi na sedenje pred monitorom... Nosi li takav pritisak nesto "opasno sa sobom"....
Gigi, glavu gore!

Nizak pritisak je znak DUGOG zivota!

Mani cigara, od toga jedinu korist imaju fabrikanti i politicari.
Odgovori