hteo bih da pitam zbog cega skace dijastolni pritisak? ja imam problema s vremena na vreme imam normalan pritisak i desava mi se u trenuticima da mi poraste pritisak nicim izazvano eventualno bih mogao da to povezem sa manjom nervozom i napetoscu ali uglavnom donji pritisak mi skoci i cim ustanem i unervozim se... da kazem da mi je lakse. u tim trenutcima skoci mi donji pritisak na recimo 90-95 a gornji stoji na 125-130 i onda kako se uspanicim gornji poraste na 145 ili vise. ako bi mogao neko da mi odgovori posto ne znam sta da radim bijo sam kod kardiologa dao mi je presolol 100mg 2x1/4 pa mi je posle smanjio na 1x1/4 mada ga je ne pijem vec duze vreme ali tako kad mi se desi onda uzmem i manje od 1/4 i prodje me mada ja mislim da me prodje i pre nego lek pocne da deluje recimo za 5 min .
samo bih molio da mi kaze neko zbog cega skace donji pritisak dali moze da bude hormonski poremecaj ili nervoze ili sta vec
unapred hvala bratislav
povremeni skok dijastolnog pritiska
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 4:22 pm
Re: povremeni skok dijastolnog pritiska
Dijastolni pritisak od 90-95 jos nije opasan.bratislavs napisao:hteo bih da pitam zbog cega skace dijastolni pritisak? ja imam problema s vremena na vreme imam normalan pritisak i desava mi se u trenuticima da mi poraste pritisak nicim izazvano eventualno bih mogao da to povezem sa manjom nervozom i napetoscu ali uglavnom donji pritisak mi skoci i cim ustanem i unervozim se... da kazem da mi je lakse. u tim trenutcima skoci mi donji pritisak na recimo 90-95 a gornji stoji na 125-130 i onda kako se uspanicim gornji poraste na 145 ili vise. ako bi mogao neko da mi odgovori posto ne znam sta da radim bijo sam kod kardiologa dao mi je presolol 100mg 2x1/4 pa mi je posle smanjio na 1x1/4 mada ga je ne pijem vec duze vreme ali tako kad mi se desi onda uzmem i manje od 1/4 i prodje me mada ja mislim da me prodje i pre nego lek pocne da deluje recimo za 5 min .
samo bih molio da mi kaze neko zbog cega skace donji pritisak dali moze da bude hormonski poremecaj ili nervoze ili sta vec
unapred hvala bratislav
Dok ne predje 100 NE TREBA uzimati lekove, jer Vi jos NEMATE pritisak.
Smatra se da je pritisak 145/95 tek PREDPRITISAK.
Izbegavajte stres, so, beli hleb, gazirane napitke, kafu...