povremeni skok dijastolnog pritiska

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bratislavs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 4:22 pm

povremeni skok dijastolnog pritiska

Post od bratislavs »

hteo bih da pitam zbog cega skace dijastolni pritisak? ja imam problema s vremena na vreme imam normalan pritisak i desava mi se u trenuticima da mi poraste pritisak nicim izazvano eventualno bih mogao da to povezem sa manjom nervozom i napetoscu ali uglavnom donji pritisak mi skoci i cim ustanem i unervozim se... da kazem da mi je lakse. u tim trenutcima skoci mi donji pritisak na recimo 90-95 a gornji stoji na 125-130 i onda kako se uspanicim gornji poraste na 145 ili vise. ako bi mogao neko da mi odgovori posto ne znam sta da radim bijo sam kod kardiologa dao mi je presolol 100mg 2x1/4 pa mi je posle smanjio na 1x1/4 mada ga je ne pijem vec duze vreme ali tako kad mi se desi onda uzmem i manje od 1/4 i prodje me mada ja mislim da me prodje i pre nego lek pocne da deluje recimo za 5 min .
samo bih molio da mi kaze neko zbog cega skace donji pritisak dali moze da bude hormonski poremecaj ili nervoze ili sta vec
unapred hvala bratislav
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Razloga ima puno i sve sto set naveli moze da bude krivac. Najcsci razlozi su nervoza, nedovoljno sna, pusenje, uzimanje gaziranih pica, previse kafe, prejedanje...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
acaraca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 01, 2007 3:23 am

Re: povremeni skok dijastolnog pritiska

Post od acaraca »

bratislavs napisao:hteo bih da pitam zbog cega skace dijastolni pritisak? ja imam problema s vremena na vreme imam normalan pritisak i desava mi se u trenuticima da mi poraste pritisak nicim izazvano eventualno bih mogao da to povezem sa manjom nervozom i napetoscu ali uglavnom donji pritisak mi skoci i cim ustanem i unervozim se... da kazem da mi je lakse. u tim trenutcima skoci mi donji pritisak na recimo 90-95 a gornji stoji na 125-130 i onda kako se uspanicim gornji poraste na 145 ili vise. ako bi mogao neko da mi odgovori posto ne znam sta da radim bijo sam kod kardiologa dao mi je presolol 100mg 2x1/4 pa mi je posle smanjio na 1x1/4 mada ga je ne pijem vec duze vreme ali tako kad mi se desi onda uzmem i manje od 1/4 i prodje me mada ja mislim da me prodje i pre nego lek pocne da deluje recimo za 5 min .
samo bih molio da mi kaze neko zbog cega skace donji pritisak dali moze da bude hormonski poremecaj ili nervoze ili sta vec
unapred hvala bratislav
Dijastolni pritisak od 90-95 jos nije opasan.
Dok ne predje 100 NE TREBA uzimati lekove, jer Vi jos NEMATE pritisak.
Smatra se da je pritisak 145/95 tek PREDPRITISAK.
Izbegavajte stres, so, beli hleb, gazirane napitke, kafu...
Odgovori