Upoznati Hlamidiju

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Loreley »

ja imam terapiju od 14 dana. owo je tek prwa nedelja i meni su simptomi skoro potpuno nestali. da li to znachi da napreduje?
faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Post od faith »

Loreley napisao:ja imam terapiju od 14 dana. owo je tek prwa nedelja i meni su simptomi skoro potpuno nestali. da li to znachi da napreduje?
Lako je moguće da polako napreduješ ali privremeni nestanak simptoma uopšte ne znači da si izlečio. Ja na pr. sam imao da nemam simptome mesec dana ili čak i dva meseca i ondak niotkuda opet počne peckanje nevidjeno. Neverovatno. Nekad kad sam počeo da pijem antibiotike druga ili treća terapija peckanje se pogoršavalo sa uzimanjem lekova, pa onda opet nestane pa se pojavi.
dr Sasa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 25, 2007 4:48 pm

Post od dr Sasa »

Hlamidija je urogenitalna infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom i kod muškaraca se manifestuje negonoroičnim uretritisom, a kod žena mukotrpnim cervicitisom. Spada u najrasprostranjenije seksualne bolesti u opštoj populaciji. Oko 75% zaraženih žena i 50% zaraženih muškaraca nema simptome, tako da većina infekcija ostaje nepoznata i nelečena, što pogoduje nekontrolisanom širenju bolesti. Uzročnik je Chlamydia trachomatis, gram negativna bakterija. Infekcija nastaje seksualnim putem.
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

dr Sasa napisao:Hlamidija je urogenitalna infekcija koja se prenosi seksualnim kontaktom i kod muškaraca se manifestuje negonoroičnim uretritisom, a kod žena mukotrpnim cervicitisom. Spada u najrasprostranjenije seksualne bolesti u opštoj populaciji. Oko 75% zaraženih žena i 50% zaraženih muškaraca nema simptome, tako da većina infekcija ostaje nepoznata i nelečena, što pogoduje nekontrolisanom širenju bolesti. Uzročnik je Chlamydia trachomatis, gram negativna bakterija. Infekcija nastaje seksualnim putem.
Doktore, ove imformacije me razbijaju :-?
Sad cu malo da zapalim kreku i da razmislim u mraku.
Hvala sto ste uz nas! :)
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

Podpitanje u medjufazi:
Da li bi se hlamidija mogla izleciti dugotrajno koriscenim prirodnim antibiotikom propolisom?
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

Tema o hlamidiji postoji kao lepljiva,nema smisla dalju raspravu uopsteno o toj bakteriji voditi ovde.
Zaključana tema