Upoznati Hlamidiju

Pravo mesto za diskusije u vezi sa urinarnim traktom i zdravljem muških polnih organa. Podelite svoje tegobe, pitanja, savete, dileme sa urolozima, seksolozima i lekarima opšte prakse.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic

faith
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 9:35 pm

Upoznati Hlamidiju

Post od faith »

Zavrsena prva faza lecenja hlamidije 33 dana antibiotika (Hemomycin, Ciprofloksacin, Doksiciklin,Runac). Pre je bilo +++ a sad je to palo na ++. Lekar je rekao da treba da ponovim sve sa istim antibioticima, tako da je sve pocelo opet.Jos 33 dana lekova. Pored svega toga pijem oko 3litre caja dnevno. Ja bi veoma happy ako bi mi neko napisao neki savet u vezi lecenja, sta raditi, a sta ne raditi. Plus imam par pitanja za one koji ce imati malo zivaca za moj slucaj:
-Da li je moguce da se vratim sa ++ na +++ opet a da nemam odnose za vreme lecenja?
-Da li smem da trpim velike fizicke napore pored ovih antibiotika (tezak fizicki rad / sportske aktivnosti)?
-Da li je moguce da zarazenost bude odmah u momentu kad se dobije hlamidija jaka +++ ili treba vremena da se razvije u tu fazu?
-Da li je moguce da se simptomi javljaju odmah posle odnosa, za par minuta, ili je odnos samo pobudio efekte hlamidije koja se vec krila dugo u organizmu?
-Da li je moguce da je partner otporan na hlamidiju?
-Da li sme alkohol u nekim minimalnim kolicinama pored ovih antibiotika?
-Zubi me bole odkad pijem lekove i uvek je suho grlo, nocu pogotovo. Da li je to od antibiotika ili da trazim drugi source?
Unapred hvala na pomoci!
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

faith napisao: -Da li je moguce da se vratim sa ++ na +++ opet a da nemam odnose za vreme lecenja?
Jeste. Antibiotik ih nije do kraja eliminisao pa su se opet namnožile.
faith napisao: -Da li smem da trpim velike fizicke napore pored ovih antibiotika (tezak fizicki rad / sportske aktivnosti)?
Smeš, ali to nije mnogo pametno. Težak fizički rad smanjuje imunitet. Može blag napor koji ima pozitivno dejstvo na organizam i gledaj da malo popraviš imunitet (ima dosta tema o tome rasuto po forumu).
faith napisao: -Da li je moguce da zarazenost bude odmah u momentu kad se dobije hlamidija jaka +++ ili treba vremena da se razvije u tu fazu?
Može.
faith napisao: -Da li je moguce da se simptomi javljaju odmah posle odnosa, za par minuta, ili je odnos samo pobudio efekte hlamidije koja se vec krila dugo u organizmu?
Nije i ne.
faith napisao: -Da li je moguce da je partner otporan na hlamidiju?
Teško, zašto si postavio ovakvo pitanje? Partner mora da se testira u svakom slučaju.
faith napisao: -Da li sme alkohol u nekim minimalnim kolicinama pored ovih antibiotika?
Nije preporučljivo. Jedan deo tih antibiotika se metaboliše u jetri, zatim alkohol iritira želudac a svi ovi antibiotici nisu baš laki za stomak. Dakle, potrudi se da izbegavaš alkohol i zbog jetre i zbog želuca.
faith napisao: -Zubi me bole odkad pijem lekove i uvek je suho grlo, nocu pogotovo. Da li je to od antibiotika ili da trazim drugi source?
Za zube traži drugi source, a suvo grlo može da bude zbog kandide. Ona se množi kad se upotrebljavaju jaki antibiotici duže vreme. Skuvaj čaj od žalfije i kamilice, dodaj u to malo sode bikarbone i ispiraj grlo nekoliko dana. Ukoliko ti ne bude bolje idi kod doktora da ti pregleda grlo i eventualno odradi bris ili da nešto za kandidu.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

Filipe ne znam kako da se zahvalim, ali tvoji odgovori mi znace vise nego sto je voda pustinji. Hvala ti na strpljenju i vremenu. Zelim ti sve najbolje, i jos 1000x H V A L A !
dancer8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 07, 2006 1:05 am

Post od dancer8 »

Posle kolko vremena se javljaju simptomi hlamdije i ako nije problem da napises koji su to simptomi. posebno ono sa ocima
PedjaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 8:16 pm

Post od PedjaM »

Pozdrav svima!Molim vas za hitan odgovor!
Naime,moja,sad već bivša, devojka i ja bolujemo od hlamidije već dugo vremena.Već skoro godinu dana se lečimo antibioticima(i to vrlo jakim).Danas mi je prepisana nova terapija od mesec dana gutanja antibiotika .Moji poslednji rezultati su pozitivni(DIF metoda),ali u nalazu piše "granični preparat".To je pisalo i prethodna 2 testa.Ona je radila cervikalni bris 26.1.2006. i nalaz joj je bio negativan(0,18 referentne vrednosti(neg <0,29 gr. 0,29-0,34 poz.>34)).I svi ostali rezulatati testa(bris) su joj bili negativni.Za to vreme smo koristili kondome tokom odnosa.Ali,avaj,tokom jednog odnosa nam je pukao kondom.Ona je ove nedelje radila test PCR metodom (urin) i treba da sačeka rezultate za dve nedelje.Interesuje me,ako joj i sad rezultat bude negativan ,kako se može znati da li se hlamidija zadržala u genitalnom delu?
Molim vas za brz odgovor!(Ne želim da joj hlamidija bude jedina uspomena od mene) :oops:
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

People, samo da me ne zaboravite. Evo 8 meseci hlamidije i jos se nisam izlecio. Nakokao sam se dovoljno antibioticima ali no help.Izgleda da lekovi made in Serbia su live shit. Idem na bris za nedelju/dve. Pozelite mi srecu :D
Korisnikov avatar
Vragolasta Amfibija
Moderator
Pridružio se: Ned Jan 29, 2006 8:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Vragolasta Amfibija »

SRECNO !!!

:D
SQL
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 14, 2007 8:06 pm

Post od SQL »

faith :
Izgleda da lekovi made in Serbia su live shit.
Nisi u pravu jer sam ja izlečio klamidiju sa našim lekovima iz drugi put. Druga terapija je bila samo Dovicin 2x1 dnevno 20 dana. To što svi misle da je tudje bolje je veoma diskutabilno !!!
Mora da piješ što više tečnosti min. 2,5 litra dnevno, da radiš na jačanju imuniteta i malo vitamina bilo bi takodje preporučljivo !
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

Vragolasta Amfibija, HVALA! :D
SQL: sledece sto cu da probam je vas recept Dovicin 2x1 na dan, cim mi urade bris i bude pozitivno, a znam da hoce :x
SQL : posle koliko ste vi isli na bris (od zadnje popijenog antibiotika?)
Hvala.
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Bris sam davao 40 dana posle prestanka uzimanja terapije jer po mišljenju moje doktorke to je otprilike vreme koje je potrebno da se izbace i one mrtve klamidije koje bi eventualno dale lažno pozitivan rezultat ! Važno je piti terapiju tačno na svakih 12 sati i kao što sam rekao sa što više tečnosti min. 2,5 litra dnevno + vitamin C ili multi vitamin.

Faith samo nemoj da se predaješ jer klamidija je izuzetno opasna . Na žalost njeno dugo prisustvo kod mene je ostavilo nepopravljive posledice .

Želim ti puno uspeha i samo napred !!
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

SQL : I ja cu da idem na bris otprilike na 40 dana. Hvala na pomoci i ohrabrenju. Verujte,psihicki mi jako pomazete.
Hvala, havala, hvala......
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

Bris uradjen. +++ pozitivno. Kao da se nikad nisam ni lecio. Vesela godina :D
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Faith nemoj da gubiš nadu !

Na kraju krajeva probaj moju terapiju jer već sam par puta pisao o tome : dakle doktorka koja je magistrirala na klamidiji posmatrajući je na studentskoj populaciji u BG studenjaku mi je to preporučila uz blagoslov druge doktorke koja me tamo uputila. Dakle terapija bi trebala da bude minimalno 20 dana !
Ja sam je koristio 19 dana i završio posao. Koliko dugo sam imao klamidiju samo mogu da nagadjam ali sve ukazuje na oko skoro 20-tak godina jer sam inače veoma oprezan po pitanju sex. odnosa.

Još jednom :

Dovicin 2x1 : 20 dana
Svaki dan piti min. 2,5 litra vode
Za vreme terapije uzimati C vitamin i malo se fizički aktivirati radi podizanja imuniteta.

Srećno !
SQL
Aktivan član
Aktivan član

Post od SQL »

Faith naravno da se podrazumeva da sex tokom terapije ne sme da bude bez kondoma , bez obzira što se lečite obadvoje !
faith
Aktivan član
Aktivan član

Post od faith »

SQL! hval na podrsci i na savetima.
Ajde sad da bacimo ovu temu na TOP urologije, jer ja jos nisam odustao, samo sam bio u nedoumici. Spremam se za novu fazu antibiotika i jos proucavam sta cu tacno da pijem. Trebace mi saveti, zato please stay by me....
Zaključana tema